Visszavonták Bruce Willis Arany Málna-díját, miután kiderült, hogy súlyos beteg

Visszavonták a legrosszabb színésznek járó Arany Málna-díjat Bruce Willistől miután családja bejelentette, hogy afáziával diagnosztizálták, és felhagy a színészettel. Visszavonták egyúttal Shelly Duvall 42 évvel ezelőtti jelölését is a Ragyogásért (The Shining), írta az IndieWire.

A legrosszabb filmes teljesítményeket értékelő Arany Málna-díjakat múlt szombaton, közvetlenül az Oscar-gála előtti napon adták át. Az idén külön kategóriát hoztak létre Bruce Willisnek, amelyben nyolc 2021-ben készült filmje szerepelt. Ezek közül végül a Cosmic Sin című filmért kapta meg az „elismerést”.Fotó: Wikimedia Commons

A 67 éves Willis családja nem sokkal az Arany Málna-díjak átadása után jelentette be, hogy a színészt a kognitív és kommunikációs képességeket érintő afáziával diagnosztizálták.

„Ha valakinek a betegsége befolyásolja a döntéseit vagy a teljesítményét, akkor nem helyénvaló Arany Málna-díjat adni neki” – közölte csütörtökön a díj két alapítója, John J. B. Wilson és Mo Murphy.

Hasonló okokból visszavonták Shelly Duvall 42 évvel ezelőtti jelölését is a Ragyogásért, nemrég derült fény ugyanis arra, hogy a színésznő teljesítményét az befolyásolta, ahogyan a rendező, Stanley Kubrick bánt vele a forgatás alatt. Duvall szerint Kubrick akkora stressznek tette ki a forgatás alatt a szerinte megfelelő hatás elérésére, hogy a színésznőnek csomókban hullt ki a haja. A sajtóbeszámolók szerint szándékosan elszigetelte Duvallt, illetve a végkimerülésig ismételtette vele a jeleneteket. A forgatás alatt átélt érzelmi megterhelésről a Making ‘The Shining’ című dokumentumfilmben is szó van, amelyet Kubrick lánya, Vivian rendezett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?