Versátköltő versennyel bátorítja az olvasást és a kreativitást a csíkszeredai könyvtár

Öt magyar költő egy-egy verse közül választhattak az első alkalommal meghirdetett Hargita megyei versátíró verseny pályázói. A vetélkedő díjátadóját hétfőn tartották Csíkszeredában.

Versátköltő versenyt hirdetett a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár Hargita Megye Tanácsával közösen a helyi költészetkedvelők számára. A nevezők öt előre megadott vers közül választhattak Petőfi Sándor, Ady Endre, József Attila, Kányádi Sándor és Lackfi János műveiből. Nem lehet elég korán kezdeni a versolvasást | A szerző felvételei

A versenyfelhívás szerint a versek egyikét kellett átkölteni úgy, hogy a ritmus és az eredeti versszerkezet ne változzon. A beérkezett versátköltéseket szakmai zsűri bírálta el. A könyvtár közösségi oldalán ugyanakkor anonim közönségszavazást is indítottak, amely vasárnap zárult. A vetélkedőn különdíjjal jutalmazták a mindössze 9 esztendős Török Kamilla Hannát A kutya szeretete című verséért. 

Az eredményhirdetést és díjátadót hétfőn délután tartották. A versenyt a szakmai zsűri tagja, Bodó Beáta értékelte, aki Latinovits Zoltán szavait idézve kiemelte: „A vers a legszentebb játék”.

„Aki verset ír, olvas, előad, megzenésít, átír, az játszik. A játék szórakoztató időtöltés, de erkölcsi magatartást és önbecsülést is ad, fejleszti jellemünket. Arra biztatok mindenkit, hogy merjen játszani a jövőben is. Dicséret illeti a versenyzőket kreativításukért, bátorságukért és azért, mert veseket olvasnak” - fogalmazott a Kájoni János Szakközépiskola magyartanára.

Az eredményhirdetés a Role együttes fellépésével zárult, előadásukban megzenésített versek hangzottak el.

A versátköltő verseny díjazottjai
Közönségdíj: Bakcsi Réka - A csajszi, ha tini
1. díj Pálffy Katinka - Foltokban lengedez a fény
2. díj: Csonta László - Fogyó hittel
3. díj: Lukács Anna Boglárka - Harc a Kandúrral
Különdíj a legfiatalabb versenyző részére: Török Kamilla Hanna

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?