Több tízezren olvasták fel Nemes Nagy Ágnes műveit

Sikerrel zárult a 14. alkalommal megrendezett Nemzetközi Felolvasómaraton. A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében zajló eseményen ebben az évben Nemes Nagy Ágnes műveit szólaltatták meg szerte a világban.

A világ hat országában, több mint 37 500 felolvasó szólaltatta meg születésének 100. évfordulója alkalmából Nemes Nagy Ágnes műveit a 14. Nemzetközi Felolvasómaratonon – közölte az esemény főszervezője, a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár.

Az esemény hivatalos megnyitóján újságírók, könyvtárosok, diákok tolmácsolták Nemes Nagy Ágnes verseit, közöttük román és angol nyelvű fordítások, valamint versmegzenésítések is elhangoztak. A központi helyszínnel párhuzamosan Csíkszereda számos tanintézményében több mint 3000-en olvasnak fel a költőnő verseiből.Fotó: Kájoni János Megyei Könyvtár

Mint írták: az ország 16 megyéjének száznál jóval több településén olvastak fel, Hargita megyéből mintegy 20 ezren jelentkeztek, de Maros, Bihar és Kovászna megye települései is aktívan bekapcsolódtak és több ezer felolvasót mozgattak meg. Csatlakoztak a felolvasáshoz Arad, Bákó, Beszterce-Naszód, Brassó, Fehér, Hunyad, Kolozs, Krassó-Szörény, Szatmár, Szeben, Szilágy, Temes megyéből is. Az országhatárokon túlról Magyarország, Kárpátalja, Felvidék településeiről, és az óceánon túlról Kanadából és az Amerikai Egyesült Államokból is részt vettek az egész napos eseményen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?