Vasárnap este derül ki, melyik lesz Erdély dala 2022-ben

Végéhez közeledik az Erdély dala verseny. Vasárnap este 8 órától hét dal mérkőzik meg egy élő showműsor keretében az Erdély dala címért! 

A Magyar Ifjúsági Értekezlet által életre hívott dalverseny tavasz végén indult. A kiírás szerint, olyan dalokat vártak Erdélyben élő, vagy erdélyi származású dalszerzők tollából, melyet minden erdélyi magyar fiatal magáénak érezhet, amely magában foglalja az Itthon lenni Erdélyben életérzést.

A zsűritagok, Keresztes Ildikó, Bagossy Norbert, Lukács Laci és Dorogi Péter hat dalt választott ki, egyet pedig a közönség juttathatott tovább a döntőbe. Így állt fel a döntős dalok listája:

  • Álljunk meg! – Ugyanúgy szeretnek
  • A csajod – Ide tartozom
  • Végtelen Sziget – Csillagok
  • Frunzea Dávid – Népi kavalkád
  • Koszika – Te vagy a minden
  • DreamFlow – Itt boldog vagyok
  • Szintaxis – Lassú vonatok

A versenyző zenekarokat korábban röviden bemutattuk. Cikkünk ide kattintva érhető el. 

A dalszerzők és az előadók október 3. és 6. között egy intenzív alkotótáborban vettek részt, ahol mentorok segítségével (Tarján Zsófi, Vizi Imre, Schoblocher Barbara) tökéletesítették a dalokat.

Fotó: Erdély Dala

A vasárnap esti döntő során a zsűri helyszíni értékelése és pontjai mellett a közönség 5. zsűritagként befolyásolhatja a verseny alakulását a szavazatok által, amelyek beszámítanak majd a végleges pontozásba is. A közönségnek egy teljes napja lesz szavazni, hiszen a döntőt megelőző este már aktiválják a szavazási rendszert. A legtöbb szavazatot beküldő szurkolót pedig egy 1000 lej értékű üzemanyagkártyával ajándékozzák meg.

A szavazás részleteiről minden hasznos információ elérhető lesz az Erdély dala facebook oldalán.

Az Erdély dala döntőjét vasárnap (október 30-án) este 8 órától élőben közvetíti az Erdélyi Magyar Televízió, valamint az Erdély dala és a MIÉRT facebook oldalán is követhető a műsor.

Az Erdély dala Instagram és TikTok oldalán extra tartalmak találhatók a zenekarokról, próbákról, stúdiómunkálatokról és a döntő előkészületeiről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?