Újra pezseg a kincses város, és vele együtt az ifjúság is! 

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a kolozsvári ifjúsági szervezetek idén is kiveszik részüket a Kolozsvári Magyar Napok szervezéséből.

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség a többi kolozsvári magyar ifjúsági szervezettel idén is megszervezte az ifjúság legkedveltebb színtereként is emlegetett Ifjúsági Udvart, ahol több, a fiatalok érdeklődési körének és az őket érintő témáknak megfelelő előadással és szórakoztató programmal készülnek.

Forrás: KMDSZ Facebook-oldala

Az Ifjúsági Udvar programját a KMDSZ kezdeményezésében az Országos Magyar Diákszövetséggel (OMDSZ), a Magyar Ifjúsági Központtal (MIK), a Kolozs megyei Ifjúsági Fórummal (KIFOR), a Kolozs Megyei Diáktanáccsal (KMDT) és az YZ Intézettel együtt állították össze különös figyelmet fordítva az aktuális témákra, trendekre és azokra az előadásokra, amelyek érdekesek lehetnek a kolozsvári magyar diákság számára – írták közleményükben a szervezők.

Az Ifjúsági Udvar augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Szentegyház utca 4. szám alatt, és számos érdekes kulturális és szórakoztató panelbeszélgetéssel, workshoppal, kvízekkel várja az érdeklődőket. Az előadások és workshoppok mellett az ellátogatók betekintést nyerhetnek az ifjúsági szervezetek életébe és mindennapi munkájába az udvarban kiállított installációk révén.

Forrás: KMDSZ Facebook-oldala

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség négy előadással is várja az ifjúságot és nem csak. Egyik kiemelkedő előadásuk a csütörtökön, augusztus 22-én 13:00-tól szervezett beszélgetés, amely keretein belül Szabó Ödön parlamenti képviselővel, Hankó Balázs, Magyarország kultúráért és innovációért felelős miniszterével és Varga-Bajusz Veronika, Magyarország felsőoktatásért felelős államtitkárával beszélgetünk László Petra, a KMDSZ elnökének moderálásában, a Határok nélküli oktatási lehetőségekről – a hazai érvényesüléséről és a magyarországi képzésekről.

A nappali programokat éjszakai bulik váltják fel, ahol a főtéri koncertek után tovább bulizhatnak a fiatalok. A részletes programot megtalálják az Ifjúsági Udvar Facebook-eseménynél.

A kiemelkedő programok mellett a Kolozsvári Magyar Diákszövetség a Kolozs Megyei Magyar Diáktanáccsal közreműködésben 113 önkéntest koordinál azért, hogy a 15. Kolozsvári Magyar Napokon minden gördülékenyen működjön. Az önkéntesek beosztásáért és jólétéért egy 12 főből álló koordinátori csapat a felelős, akik szerves részei a kolozsvári magyar diákéletnek, illetve egész évben a KMDSZ-ben vagy a KMDT-ben tevékenykednek. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?