Kreatívírás-műhellyel és könyvbemutatóval is készül a Helikon a Kolozsvári Magyar Napokra

A kolozsvári Helikon folyóirat idén is számos programmal várja az érdeklődőket a 15. Kolozsvári Magyar Napokon. Nem csak a Bulgakov irodalmi kávéházban rendeznek könyv- és lapszámbemutatót, hanem kiköltöznek a Farkas utcába is, ahol a Helikon-sátor körül zajlik majd az irodalom. Az említett két helyszínen augusztus 21. és 24. között lehet megtalálni a csapatot.

A Farkas utcában berendezett Helikon-sátor programjai augusztus 21-én, szerdán kezdődnek. 17 órától Szentes Zágon, a Helikon GYÁR tematikus lapszámához készült fotókiállításának megnyitójára kerül sor a Herepei-házban. 22-én 10–18 óra között a Helikon szerkesztőségének munkájába nyerhetnek bepillantást az érdeklődők Márton Evelin és Demeter Zsuzsa vezetésével.

Augusztus 23-án, pénteken 10–18 óra között is be lehet majd pillantani a Helikon szerkesztőségének munkájába, ezúttal Karácsonyi Zsolt, Papp Attila Zsolt és Nagy Zalán vezetésével. 11–14 óra között kreatívírás-műhely zajlik majd Lövétei Lázár László költővel, műfordítóval, 14–17 óra között pedig Szűz Pál íróval, irodalomtörténésszel.

Augusztus 24-én, szombaton 10–18 óra között Márton Evelin, Demeter Zsuzsa, Papp Attila Zsolt és Nagy Zalán vezetik be az érdeklődőket a Helikon szerkesztőinek mindennapjaiba. 11–14 óra között Lövétei Lázár Lászlóval, 14–17 óra között Száz Pállal lesz kreatívírás-műhely, 15–17 óra között pedig Könczey Elemér grafikai szerkesztő műhelyére kerül sor A grafikai szerkesztés tízparancsolata címmel. 17 órától a kreatívírás-műhelyeken készült szövegek felolvasása és a legjobb szövegek díjazása zárja a hétvégét.

Augusztus 23-án, pénteken 18 órától a Helikon szervezésében mutatják be Száz Pál Felszámolt temetők című könyvét a Bulgakov Irodalmi Kávéházban. A szerzővel Márton Evelin író beszélget majd. Szintén a Bulgakovban kerül sor a Helikon GYÁR számának ismertetőjére is 19 órától. A legújabb tematikus lapszám bemutatójának házigazdája Karácsonyi Zsolt lesz, a meghívottak Demeter Zsuzsa, László Noémi, Lázár Kinga, Márton Evelin, Nagy Zalán, Szentes Zágon.

(Nyitókép: a Helikon Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?