Taylor Swift történelmet írt – Itt vannak a 2024-es Grammy-díj nyertesei

Hétfő hajnalban osztották ki 66. alkalommal a Grammy-díjakat. A Los Angelesben megrendezett gálának voltak nagy esélyesei, Taylor Swift például több jelölését is díjra váltotta. Ezzel történelmet írt, ugyanis ő lett az első női előadó, aki négyszer is elnyerte az év albumának járó elismerést.

Még tavaly, november 10-én hozták nyilvánosságra a Grammy-díj jelöltjeinek hivatalos listáját, a gála tervezett időpontját is ekkor jelentették be. Idén Los Angelesben, a Crypto.com Arenában rendezték meg, a műsorvezető pedig Trevor Noah volt. Mutatjuk a 2024-es Grammy-díjátadó legfontosabb kategóriáinak győzteseit.

Taylor Swift történelmet írt: első női előadóként negyedszerre is kiérdemelte az év albumának járó díjat./ Fotó: Agerpres

Az év albuma díjat Taylor Swift kapta Midnights című albumáért, ezzel maga mögé utasítva olyan előadókat, mint Lana Del Rey vagy Miley Cyrus. A 34 éves énekesnő ezzel történelmet írt, hiszen a Grammy-díj történetében első női előadóként négy alkalommal is elnyerte az év albumának járó elismerést.

Az év felvétele díj esélyesei közt ott volt Billie Eilish, Olivia Rodrigo és Taylor Swift is, végül a tavalyi év egyik legnagyobb slágere, Miley Cyrus Flowers című dala vitte el a pálmát.

Miley Cyrus élete első Grammy-díját kapta meg a tavaly év egyik legnagyobb slágeréért./ Fotó: Agerpres

Az év dala Billie Eilish What Was I Made For? című száma lett, mely a szintén nagy elismerésket bezsebelő Barbie című film egyik betétdala. A fiatal énekesnő ezzel olyan jelölteket utasított maga mögé, mint Dua Lipa, Lana Del Rey, Olivia Rodrigo, Miley Cyrus és Taylor Swift.

A legjobb új előadónak járó elismerést Victoria Monét érdemelte ki, a legjobb szóló popénekes előadás díját pedig Miley Cyrus zsebelte be. A legjobb popduó vagy együttes előadás SZA és Phoebe Bridgers Ghost in the machine című dala lett.

Az év albuma elismerés után az év legjobb popalbumánlk is a Midnights bizonyult, így Taylor Swift Kelly Clarksont és Ed Sheerant is lekörözte. A legjobb r’n’b dal SZA Snooze című dala lett, a legjobb r’n’b előadás díját pedig Coco Jones kapta. A legjobb rap előadásért járó szobrot Killer Mike, André 3000, Future és Eryn Allen Kane kapták Scientists & Engineers című dalukért, mely a legjobb rap dal kategóriájának győztese is lett. A legjobb rap albumnak járó díjat szintén Killer Mike kapta a Michaelért.

A legjobb aleternatív zenei előadásért járó szobrot a Paramore kapta This Is Why című dalukért, az azonos nevű album pedig a legjobb rockalbum díját is kiérdemelte. A legjobb rock dal a boygenius Not Strong Enough című száma lett, s ugyanez bizonyult az év legjobb rockelőadásának is.

A díjazottak teljes listája itt érhető el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?