Művészeti díjátadó a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

A december 21-én megtartott évzáró társulati gyűlésen került sor a 2022/23-as évad művészeti díjainak átadására a Kolozsvári Állami Magyar Színházban.

A színház Művészeti Tanácsának szavazatai alapján a 2022/23-as évadban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Művészeti díjban részesült Gedő Zsolt az Ifjú barbárok előadásban nyújtott alakításáért, és Farkas Loránd az Ifjú barbárok és a Rokonok előadásokban nyújtott alakításaiért.

Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház Facebook-oldala

Különdíjban részesült Bálint Tibor szabó és Tobiás Ildikó varrónő a szabóságon végzett színvonalas munkájukért, Albert Csilla és Tordai Tekla színművészek az Adventi mesenaptár lebonyolításáért, Viola Andrea művészeti titkár és protokollfelelős a 20. Európai Színházi Unió Fesztiválja alatt végzett munkájáért, és Fehér Hanna kellékes.

Debüt-díjban részesült Porkoláb Zsófia világosító, az első önállóan levezetett előadásáért. Technikai díjat kapott Györffy Zoltán öltöztető.

A társulat szavazatai alapján a társulat díját Kali Andrea érdemelte ki az Édes Anna című előadásban nyújtott alakításáért.

Kali Andrea az Édes Anna című előadásban/ Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház/Bíró István

A Művészeti Tanács fődíját, a Bánffy Miklós-vándordíjat, Imre Éva kapta az Ifjú barbárok című előadásban megformált Barbár B. szerepéért.

Imre Éva az Ifjú barbárok című előadásban/ Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház/Bíró István

A 2022/23-as évadra a Vlad Mugur-díjat ifj. Vidnyánszky Attila kapta az Ifjú barbárok című előadás rendezéséért. Ifj. Vidnyánszky Attila második alkalommal érdemelte ki a színház Művészeti Tanácsának elismerését, hiszen a 2020/2021-es évadban rendezett Rómeó és Júlia című előadásért is Vlad Mugur-díjban részesült. A Vlad Mugur-díjat 2006-ban alapította a kolozsvári színház az évad legjobb vendégművészi teljesítményének értékelésére.

(Nyitókép: Tompa Gábor vezérigazgató és Farkas Lóránd színművész/Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?