Hétvégén adják át a Petőfi Zenei Díjakat – A szászrégeni Titán zenekaré az Év dala cím

Rangos elismerést kap a szászrégeni Titán zenekar, aki Éjféli járat című szerzeményévével elnyerte az Év dala 2023 címet. A Petőfi-bicentenárium évében ismét élő showműsorral, látványos produkciókkal és a magyar könnyűzenei élet kiválóságaival rendezi meg a közmédia a Petőfi Zenei Díj gálaműsorát szombat este.

A show-ban kilenc kategóriában hirdetnek győztest, a díjazottak személye közül egy már publikus, a szászrégeni Titán zenekaré. A csapat az áprilisban megrendezett Dalban mutatkozott be Éjféli járat című szerzeményével, amivel megnyerte a Duna könnyűzenei dalversenyét, így bezsbelve az Év Dala 2023 címet és a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerést. A Titánok: Szabó Előd, Tisza Kálmán, Géczi János, Banga Dániel Gábor és Pethő Csaba az elismerések mellett tízmillió forinttal építhetik tovább zenei karrierjüket.

Fotó: A Dal Facebook-oldala

A többi díjazott kilétére szombat este derül fény a Dunán, a Petőfi TV-n és a Petőfi Rádióban élőben követhető díjátadó ceremónián, amit 20.40-től közvetítenek. Az este során gazdára talál az Év női előadója, az Év férfi előadója, az Év zenekara, az Év koncertje, az Év zenei eseménye, az Év televíziós felvétele, az Év hangszeres előadója, valamint az Év zenei felvétele cím.

A hagyományokhoz visszatérve idén újra élő showműsorban adják át a Petőfi Zenei Díj elismeréseit. A rangos díjakat az A38 Hajón adják át, az eseményt a Dunán, a Petőfi TV-n és a Petőfi Rádióban is közvetítik június 17-én. A nagyszabású gálaműsort a Duna showműsorainak házigazdái, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre vezetik majd. A közmédia izgalmas műfaji kavalkáddal és öt extra produkcióval is készül, ezzel is tisztelegve a díj névadója, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója előtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?