banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Táncszínházi bemutatót tartanak kedden a Szigligeti Színházban

Boldog békeidők címmel új táncszínházi bemutatót tart a Nagyvárad Táncegyüttes: a premier a nemzeti ünnepen, március 15-én, 19.30-kor kezdődik a Szigligeti Színház nagytermében. A nagyszabású produkcióban a magyar népi kultúra kiemelkedő alkotói, köztük a Tokos zenekar tagjai is közreműködnek.

A Boldog békeidők a békebeli Nagyvárad hangulatait, életképeit idézi meg. Vilmát, a nagyváradi fényképészkisasszonyt felkérik, hogy dokumentálja a gainai leányvásárt. Itt találkozik Gyulával, a falusi muzsikussal és hangszerkészítővel. A fiatalok között azonnal szikra lobban – Gyula elkéri Vilma címét, és levelezés veszi közöttük kezdetét. Képes levelezőlapokon és táviratokon keresztül vallanak egymásnak magukról, és egymás iránti érzelmeikről, írásaikban megelevenednek a városi és a falusi mindennapok egyaránt. A leveleket személyes találkozók sorozata követi. Bár Vilma és Gyula boldogok egymás mellett, de egy idő után kénytelenek szembenézni azzal, hogy egészen máshogy gondolkodnak a világról. Mind a kettejüknek határozott elképzeléseik vannak arról, hogy hogyan szeretnék leélni az életüket – de vajon elég állhatatos-e a szerelmük ahhoz, hogy együtt legyőzzenek minden akadályt?

Forrás: Szigligeti Színház

Az élőzenés, szerelemmel átszőtt táncelőadáshoz a Tokos zenekar húzza a talpalávalót, Kocsis Enikő és Fitos Dezső, az előadás Harangozó Gyula-díjas rendező-koreográfusai pedig a környék táncaiból inspirálódva idézik meg a 1800-as évek végének és az 1900-as évek elejének pezsgő nagyváradi hangulatát.

Az előadásra a két év után először megszervezett fáklyás menet, valamint a Márciusi Ifjak Díj átadása után kerül sor. A produkcióra jegyek már kaphatók a színház jegypénztáraiban, illetve online is vásárolhatók.

Címlapkép forrása: Sziglilgeti Színház Facebook-oldala

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?