Színházi világnap ismét személyesen: kulisszajárással, plakátkiállítással ünnepelnek Kolozsváron

Egész napos programmal vár vasárnap, a színház világnapján a Kolozsvári Állami Magyar Színház annak örömére, hogy az online térbe kényszerült ünneplések után ismét személyesen találkozhatnak alkotók és nézők.

Délelőtt 11 és 13 óra között rendhagyó ESziK vagy isszák? beszélgetésre várja az érdeklődőket Kocsis Tünde drámapedagógus. A program a színházi világnap üzenetéhez, egy színházi plakátkiállításhoz és a résztvevők színházi emlékeihez, élményeihez kapcsolódik. Ismerkedés, játék, alkotás és beszélgetés – elvárások nélkül. A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezés szükséges március 25-ig a tunde.kocsis@huntheater.ro e-mail címen.

13 órától, illetve 15 órától a társulat színészei által vezetett sétákon a résztvevők betekintést nyerhetnek a színház működésének izgalmas kulisszatitkaiba, Csutak Réka és Laczkó Vass Róbert vezetésével. A programon való részvétel ingyenes, azonban előzetes jelentkezés szükséges március 25-ig az eva.marton@huntheater.ro e-mail címen. A látogatás a színház földszinti előcsarnokából indul a megjelölt időpontokban.

A PO8ZTER kiállítás 8 színházi grafikus, 8 stílus, 8 látásmód első találkozása több mint 8 színház plakátjai által, és 18 órától nyitja meg az emeleti előcsrnokban Visky András, a színház művészeti aligazgatója. A kiállításon Benedek Levente, Burus Botond, Ercsei Zsolt, Hodgyai István, Kiss Emőke, László Hajnalka, Németh László és Wanek Ferenc munkáival ismerkedhetnek a látogatók.

Ezt követően, este hét órakor kezdődik Eugène Ionesco Macbettje, Silviu Purcărete rendezésében.Kántor Melinda a Macbettben | fotó: Biró István

„Ionesco Macbettje nem egyszerűen a shakespeare-i remekmű parodisztikus kifordítása, hanem az abszurdba hajló, brutalizált társadalom átvilágítása és leleplezése. Kérlelhetetlen humorral mutatja be azt a közéletet, amelyet egyedül a folyamatosan szított ellenségeskedés mozgat és hajszol bele a káoszba. A ionescói Macbett ugyanakkor az összeesküvés abszurdja is. Meglepő elevenséggel szólítja meg a mai nézőt” – írja Visky András, az előadás dramaturgja.

Az előadást idén a Román Színházi Szövetség (UNITER) a 2021-es év legjobb előadásának díjára jelölte.

A Macbettre jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online, a www.biletmaster.ro weboldalon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?