Szabó T. Anna és Dragomán György lesz a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ vendége

Szabó T. Anna József Attila-díjas költő, műfordító és író, valamint férje, Dragomán György József Attila-díjas író és műfordító lesz a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ vendége április 21-én 18 órától.

Mire jó a szépirodalom? Szabó T. Anna 30 éve van a költői pályán, ebből az alkalomból jelent meg legutóbbi verseskötete Vagyok címmel, amely válogatott és új verseket is tartalmaz. A líra mellett a novellán és drámán át a gyerekkönyvig sokfélét írt, mégis mindig új válaszokat keres a kérdésre – ahogy férje, Dragomán György prózaíróként szintén. Az ő első, hatalmas sikert aratott irodalmi szakácskönyve, a Főzőskönyv után 2022 decemberében látott napvilágot a folytatás Adjuk meg a módját! címmel: újabb receptek, újabb konyhai trükkök, újabb irodalmi szövegek. Minden a közös örömről, a főzésről és az evésről, hogy megadhassuk a módját.



A kötet címe mindkettőjük alkotói munkájára jellemző, ahogy egész életükben igyekeznek mindennek megadni a módját. Közös estjükön mesélnek és felolvasnak, személyes és kitalált történeteikkel keresik az elbeszélhetőség határait és a belső szabadság lehetőségeit, miközben műhelytitkokra is fény derülhet – írták közleményükben a szervezők.

Az irodalmi est moderátora Nánia Hanna lesz, a belépő 10 lejbe kerül. Jegyek válthatók a Vigadó Művelődési Központ jegypénztárában minden hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 10.00 és 16.00 óra között, minden pénteken 10.00 és 14.00 között, valamint előadások előtt egy órával.

Információk és helyfoglalás a 0730 600 279-es telefonszámon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?