Így vált íróvá Másréti Kató Zoltán – Beszélgetés a szerzővel Kolozsváron

Másréti Kató Zoltán íróval, újságíró-szerkesztővel Demény Péter beszélget szerzővé válásról, a szavak embereiről. Október 11-én, szerdán 18.30 órai kezdettel a Györkös Mányi Albert Emlékházban az Öt könyv – öt lépés, avagy hogyan tanultam meg Bécsben járni című esemény alkalmával megvásárolhatók lesznek Másréti Kató Zoltán könyvei, illetve a szerző dedikál majd.

Fotó: Györkös Mányi Albert Emlékház

Másréti Kató Zoltán 1969-ben született. A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Biológia-Geológia Karán szerez biológusi diplomát 1997-ben. Három évig botanikus tanársegéd volt az egyetemen, majd a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum igazgatói tisztségét töltötte be 2000-2006 között.

2007-ben Bécsben telepedett le. Jelenleg a Bécsi Érsekség alkalmazottja. Író, újságíró, szerkesztő. A Bécsi Napló szerkesztőségének a tagja, a Bornemisza Péter Társaság elnöke. Írásai a Bécsi Naplóban, a Magyar Naplóban, az Irodalmi Jelenben, a Magyar Múzeumokban, a Székely Hírmondóban, a Székelyföld folyóiratban jelentek meg. Évek óta az Új Magyar Szó internetes portál vezércikk-, illetve a Brassói Lapok tárcaírója. Több antológiában is közölt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?