Sepsiszentgyörgyön nemcsak az üzemanyagért, hanem a kultúráért is sorban álltak

Miután csütörtök hajnalra megszűntek a kilométeres sorok és torlódások a sepsiszentgyörgyi üzemanyagtöltő állomások környékén, reggelre egy másik sor alakult ki a város főterén a Kulturális Szervezőiroda bejáratánál. Ezúttal a kultúraszerető sepsiszentgyörgyiek álltak sorba, hogy jegyet váltsanak a Szent György Napok nyitóeseményére, a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjére.

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas cigányzenekar előadására már két hete meghirdették a jegyvásárlást, ám az akkori járványügyi szabályok szerint az eseménynek helyt adó Sepsi Aréna befogadóképességének 30 százalékáig adhatták el a belépőket. Most viszont, hogy megszűnt minden korlátozás, a sepsiszentgyörgyi városnapok nyitókoncertjére a Sepsi Aréna többi helyére is meghirdették a jegyeladást.

Miután a pandémia miatt az elmúlt két évben nem sikerült megszervezni a Szent György Napokat, és ritkán volt alkalom nagyszabású művelődési eseményt szervezni, a háromszékiek is kiéheztek a kultúrára. A 100 Tagú Cigányzenekar koncertjére nagyon rövid idő alatt elfogytak a jegyek, a sorban állók általában nemcsak családtagjaiknak, hanem kisebb-nagyobb baráti társaságoknak is vásároltak. A jegyeladás időpontjában tartott sajtótájékoztatón Antal Árpád polgármester megállapította: jó az, hogy Sepsiszentgyörgyön a 100 Tagú Cigányzenekar-jegyekért is sorban állnak, nem csak benzinért.Fotó: Sántha Imre Géza

Mint arról beszámoltunk, a 29. sepsiszentgyörgyi városnapokat idén április 23. és május 1. között szervezik, vagyis ez a rendezvény indíthatja az idei fesztiválszezont az országban. Antal Árpád tájékoztatása szerint idén is a hagyományos kulturális héttel kezdődik a Szent György Napok, amikor a város művelődési intézményeiben zajlanak az események. Április 23-án este a Sepsi Arénában a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar koncertjével indul a sepsiszentgyörgyi városnapok. Idén nem háromnapos, hanem ötnapos lesz a Szent György Napok fesztiválhétvégéje a város főterén, így az gyakorlatilag április 27-én, szerdán elkezdődik és május 1-ig, vasárnapig tart majd. A teljes programot ezután közlik a www.szentgyorgynapok.ro oldalon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?