Saját Faust: Markó Béla-estjével lép fel Bogdán Zsolt Kolozsváron

Bogdán Zsolt Kolozsváron is előadja Saját Faust című estjét, amely Markó Béla verseinek sajátos antológiája.

A Saját Fausttal – az emlékezetes Dsida és Ady estek után – a kolozsvári színház Jászai Mari- és Uniter-díjas színművésze arra vállalkozik, hogy Markó Béla lírai életművének teljes keresztmetszetét bemutassa.

„Igen, így van,
ez az életem. Az életünk. Az élet. Felfedezni
újra meg újra, amit már ismersz. Mintha
sohasem tapasztaltad volna. Éppen úgy
készülni rá, mint legelőször. Nem kell
körbejárni a földet. Csak szeress valakit”
(Markó Béla: Saját Faust)

Bogdán Zsolt így vall az előadásról: „Hogy miért Saját? És miért Faust? Hogy címadóként miért épp erre a verscímre esett a választásom? Talán mert úgy érzem, összecseng, összefog, mert szerzőt és előadót, meg előadói szándékot egyaránt jelez. Hiszen »Saját«, mert Markó Béla saját verseit mondom, miközben én is sajátommá teszem őket, és »Faust« is, mert ennek az az ára, hogy a szerző a műveit, jómagam pedig előadóként testemet-lelkemet eladjuk egymásnak ennek az előadásnak az erejéig.”Fotók: Szigeti Szenner Szilárd

A Marosvásárhelyi Kulturális Központ közreműködésével és a Communitas Alapítvány támogatásával létrejött előadás március 29-én, kedden este 8 órától kezdődik a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében. Munkatársak: Kövesdy István, Damokos Csaba, Szepessy László. A Saját Faust című előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?