Pénteken kezdődik az utcazene fesztivál Szatmárnémetiben

Teljességében összeállt az idei Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál programja. Július 1–3. között világhírű artisták és zenészek lepik el a szatmári utcákat és tereket, hogy látványos és izgalmas előadásokkal örvendeztessék meg a látogatókat.

Tíz különböző országból érkeznek világjáró művészek és zenészek Szatmárnémetibe, hogy produkcióikkal a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál közönségét is elkápráztassák - írták a szervezők a Maszolhoz eljuttatott közleményükben. Hozzátették: a hőségriadót figyelembe véve – tekintettel a látogatókra – úgy döntöttek, hogy a programok a rendezvény mindhárom napján 19 órától kezdődnek.

Fotók: az utcazene fesztivál szervezőitől

„Örvendek, hogy a fesztivál értékkel tölti meg a nemrég uniós alapokból felújított szatmárnémeti újközpontot. A rendezvény helyszínei közül négy ezen a megújult útvonalon található. Szeretettel várjuk a szatmáriakat, látogassanak ki a fesztiválra és érezzék jól magukat” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesülettel partnerségben megszervezett Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, amely  nagy népszerűségnek örvend a helyi közönség mellett a szomszédos megyékből érkezők és a külföldiek körében egyaránt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a fesztivál a város központjának több pontját is „belakja”. A Transilvania sugárúton lévő kerékpár-felhajtónál lesz az első helyszín, a zenélő szökőkút környéke ad otthont az artisták produkcióinak, a Corneliu Coposu (Batthyány) sétány rendezvényterén, a főszínpadon utcazenészek, brass bandek egyedi hangzású koncertjeit lehet majd élvezni, akárcsak a sétány elején elhelyezett TransPink színpadon.

A Várdomb (Decebal) utcában igazi bulihangulatra, a Vécsey-ház udvarán pedig elektronikus zenei produkciókra számíthatnak a látogatók. Ennek értelmében a Várdomb (Decebal) utca a közúti forgalom előtt június 1., péntek reggel 8 órától június 4., hétfő reggel 7 óráig zárva lesz.

Az utcazene fesztivál oldalain a Facebookon és az Instagramon folyamatosan naprakész információk és izgalmas tartalmak kerülnek ki a fesztivál idején is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?