Összeállt az idei TIFF teljes programja

Fotó: Zsizsmann Erika/archívVígjátékokat, drámákat és klasszikus filmeket is találunk idén a június 9. és 18. között Kolozsváron megrendezett Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) programjában.

Az erdélyi neves filmfesztiválon idén is számos hazai és külföldi rendező filmjét tekinthetik meg az érdeklődők. A Főtéren, a Iulius Parkban és a Babeș – Bolyai Tudományegyetem főépületének udvarán szabadtéri vetítéseken vehetnek részt az érdeklődők, de a város számos mozijába és egyetemi épületébe is várják a filmezni vágyókat.

Június 9-én, pénteken egy vígjátékkal nyitják meg a filmfesztivált a kincses város főterén berendezett szabadtéri moziban. Az első film, amit vetíteni fognak itt a Northern Comfort című vígjáték, az izlandi Hafsteinn Gunnar Sigurðsson rendezésében. A South by Southwest Filmfesztiválon is bemutatott film a repüléstől való félelemről szól, melyben a főszereplő megpróbáltatások árán igyekszik leküzdeni fóbiáját. A Főtéren megtekinthető lesz többek között az 1942-es Casablanca, amelyet Kertész Mihály, angol nevén Michael Curtiz Oscar-díjas filmrendező rendezett, vagy Wes Anderson legújabb filmje az Asteroid City, amit ezelőtt a Cannes-i filmfesztiválon mutattak be.

A filmfesztiválon látható lesz idén Csoma Sándor Magasságok és mélységek című filmje is, ami a Mount Everest meghódítására induló Erőss Zsoltról szól, aki eltűnik társával együtt a Himalájában. A rendező első egész estés filmjében Erőss Zsolt felesége, Sterczer Hilda szemszögéből mutatja be.

A filmfesztivál részletes programja és jegyek ide kattintva találhatók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?