Oliver Stone és Michael Franco is erősíti az idei TIFF meghívottjainak sorát

Két neves filmrendezővel bővül a különleges vendégek listája a 22. alkalommal megtartandó Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF). Június 9. és 12. között Kolozsvárra érkezik Oliver Stone amerikai filmrendező és forgatókönyvíró, aki megkapja majd a Transilvania nagydíjat, valamint Michael Franco mexikói származású filmrendező, forgatókönyvíró producer, aki zsűriszékbe ül majd.

Oliver Stone a ’80-as és a ’90-es évek Hollywoodjának egyik kiemelkedő alakja. Élete során három Oscar-díjat is bezsebelhetett, kettőt rendezőként, egyet pedig forgatókönyvíróként. Filmjeit a sajátos képi világ és jellegzetes operatőri munkája teszi jellegzetessé. Gyakran kapott kritikákat témaválasztásai miatt, dokumentumfilmet készített Fidel Castroról, Hugó Chávezről vagy John F. Kennedy haláláról. Ő a maga filmjeit drámának tekinti, amelyek egy-egy személy küzdelmeiről szólnak. Oliver Stone több munkájában is játszott, legtöbbnek producere és forgatókönyvírója is volt. A TIFF-en életműve miatt ítélik neki oda a Transilvania nagydíjat.

Fotók forrása: TIFF

Michael Franco mellett a 22. alkalommal megszervezett filmfesztivál zsűritagjai között helyet kapott Darko Perić szerb színész, akit sokan a Nagy pénzrablásból (La Casa de Papel) ismerhetnek. De jelen lesz Harry Macqueen színész és rendező, Judith State színésznő és Nicoletta Romeo, a Trieszti Filmfesztivál igazgatója is.

A június 9. és 18. között megtartandó kolozsvári filmfesztiválra érkezik még Geoffrey Rush, aki az idei díszvendég lesz, sokak számára A Karib-tenger kalózai című sorozatból lehet ismerős, valamint Timothy Spall, aki a Harry Potterben alakította Peter Pettigrew-t.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?