Ókori görög vázákat tört össze egy dallasi múzeumban randalírozó férfi

Ókori görög edényeket tört össze több mint ötmillió dolláros kárt okozva egy fiatal férfi, aki szerdán este betört a Dallasi Művészeti Múzeumba.

A rendőrségi jelentés szerint a 21 éves Brian Hernandezt csütörtökön a dallasi városi börtönbe szállították, miután nagy értékű rongálással vádolták meg, amiért akár ötévi börtönbüntetést is kaphat. Az ügyben eljáró bíró százezer dolláros óvadékot szabott meg szabadon bocsátása fejében – számolt be róla a The Guardian online kiadása.Illusztráció: Facebook

A hatóságok szerint Hernandez egy fémből készült székkel tört be a múzeumba szerdán este tíz óra előtt nem sokkal. A múzeumban betörte egy vitrin üvegét, és összetört egy a Kr. e. 6. századból származó görög amfórát és egy másik, Kr. e. 450-ből származó edényt. A közlemény szerint csak ez a két tárgy mintegy ötmillió dollárt ért.

Hernandez, akinek indítékai eddig nem derültek ki, egy százezer dollár értékű ókori tálat és egy tízezer dollár értékű kerámia palackot is összetört. Tombolását a helyszínre érkező biztonsági őrök állították le, akik szerint a férfinál nem volt fegyver.

A dallasi incidens három nappal az után történt, hogy egy férfi magát idős nőnek maszkírozva megközelítette a párizsi Louvre-ban kiállított Mona Lisa című festményt, és tortát vágott a képet védő biztonsági üveghez. Leonardo da Vinci műalkotásának szerencsére nem esett bántódása.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?