Nyilvános a 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét programja

Közzétették a szervezők a június 3. és 6. között megszervezett 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét részletes programját. A négy nap alatt koncertek ugyan nem lesznek a járványhelyzet miatt, a könyvbemutatókon, közönségtalálkozókon azonban két év magyar irodalmi termését mutatják be.

A könyvhétre 25 kiadó jelentkezett be, a rendezvény „főhadiszállása” a Bánffy-palota lesz, emellett helyet ad eseményeknek a Bulgakov Irodalmi Kávéház és a Vallásszabadság Háza, illetve a Viktória mozi is, ahol a Filmtettel együttműködésben vetítések, közönségtalálkozók lesznek, tájékoztattak korábban a szervezők.

A kiemelt meghívottak között van Bereményi Géza, Nyáry Krisztián, Csender Levente, Cserna-Szabó András, Nádasdy Ádám, Závada Pál, L. Simon László,  Gárdos Péter és mások.

A 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhetet az RMDSZ, az Iskola Alapítvány, a Romániai Magyar Könyves Céh, valamint az Erdélyi Magyar Írók Ligája szervezi, a Filmtettel és a Bukaresti Magyar Kulturális Intézettel partnerségben, a magyar kormány (Nemzetpolitikai Államtitkárság) támogatásával.

(Címlapfotó: Kolozsvári Ünnepi Könyvhét)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?