Nyílt napot tart a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Filozófiai Intézete Kolozsváron

Tizennyolcadik alkalommal szervez nyílt napot a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Filozófiai Intézete április 27-én, szombaton. A rendezvény keretében vendégelőadásra és kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, valamint kihirdetik a filozófiai esszépályázat győzteseit is.

A BBTE Magyar Filozófiai Intézete tizennyolcadik alkalommal szervez nyílt napot április 27-én, szombaton, ám már az azt megelőző „nulladik” napon is izgalmas előadással várja az érdeklődőket. Pénteken, április 26-án Bene László egyetemi docens, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Filozófia Intézetének oktatója Az emberi ágencia és felelősség elemzése Arisztotelész Nikomakhoszi etikájában címmel tart előadást a 13 órától a BBTE Főépületének Böhm Károly Termében. Április 27-én 10 órától szintén Bene László előadása nyitja a tizennyolcadik Filozófus Nyílt Napot. Ez alkalommal Fátum és felelősség az antik filozófiában című előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

A rendezvény folytatásaként kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a szabadság és a felelősség témakörében: Bene László, Bíró Noémi, Bodó Márta, Soós Amália, Tibori Szabó Zoltán osztják meg gondolataikat Ungvári Zrínyi Imre moderálásával. A nyílt nap zárásaként kihirdetik az idei filozófiai esszépályázat győzteseit is.

A rendezvény részletes programja a BBTE Magyar Filozófiai Intézetének honlapján érhető el.

(Nyitókép: BBTE)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?