Miniévaddal ünnepli fennállásának 70. évfordulóját a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata fennállásának 70. évfordulóját ünnepli. Április 10.–15. között miniévadot és ünnepi hétvégét szerveznek a színház, az Ács Alajos Stúdió és az Iparosotthon épületeiben.

Hetven éves a Szatmárnémeti Északi Színház magyar társulata. A kerek évforduló alkalmából különleges ünnepi hétvégével és miniévaddal készülnek a közönségnek. Az ünnepi eseménysorozat április 10-én kezdődik az Iparosotthonban, ahol 15 órától a Cini bácsi és Gerő úr – Czintos József Szatmártól Szeredáig című filmet vetítik, tisztelegve ezzel a tavaly novemberben elhunyt Czintos József Jászai Mari-díjas színművész, a Harag György Társulat örökös tagja és egykori igazgatója előtt. 16 órától szintén az Iparosotthonban nyitják meg A színház arcai című kiállítást. 17 órától az Ács Alajos Stúdióban lesz látható A kripli című előadás Bélai Marcel rendezésében, 19 órától pedig a Szatmárnémeti Északi Színházban a Mizantróp, avagy a kirakat rendezés alatt című előadást tekinthetik meg az érdeklődők.

A társulat már készül A mizantróp, avagy a kirakat rendezés alatt című előadásra, amely Sardar Tagirovsky rendezésében kerül színpadra/ Fotó: Harag György Társulat Facebook-oldala

Április 11-én 15 órától a Red Hat Yard ad otthont az Ez is csak munka volt – Életút-interjú Tóth Páll Miklóssal című könyv bemutatójának. 16 órától ugyancsak ezen a helyszínen a Költészetünk ünnepe című eseményre kerül sor. 18 órától az Ács Alajos Stúdióban a névadó emlékestjére invitálják az érdeklődőket. Márai Sándor műveinek felhasználásával az előadást Szugyiczky István állította színpadra.

Április 12-én 12 órától az In memoriam Harag György című portréfilmet vetítik az Iparosotthonban, 16.30-tól pedig a Csábi Anna rendezésében készült Káosz című előadást tekinthetik meg az érdeklődők az Ács Alajos Stúdióban. 18.30-tól a Szatmárnémeti Északi Színház előcsarnokában kerül sor a 70 év magyar színjátszás Szatmáron című kiállítás megnyitójára, 19 órától pedig díszelőadásra invitálják az érdeklődőket: az Amphitryon című darabot Bocsárdi László állította színpadra.

Amphitryon/ Forrás: Harag György Társulat Facebook-oldala

Április 13-án 10 órától Az ügynök halála című előadást vetítik az Iparosotthonban, majd 15 órától a színház büféjében mutatják be a Hetven év krónikája című kiadványt. 16 órától az Interaktív című előadás lesz látható az Ács Alajos Stúdióban, 19 órától pedig ünnepi gálára kerül sor az Északi Színházban, ahol fellépnek a társulat egykori és jelenlegi tagjai.

Április 14-én 9 órától a társulat tagjai a temetőben koszorúzzák meg elhunyt pályatársaik sírját, 15 órától pedig tudományos konferencia veszi kezdetét a Harag György Társulat történetéről. 19 órától a társulat híres előadását, a My Fair Lady-t tekintheti meg a közönség, 21.30-tól pedig gyertyagyújtással emlékeznek az elhunyt kollégákra a színház főbejáratánál.

My Fair Lady/ Forrás: Harag György Társulat Facebook-oldala

Április 15-én 11 órától bábszínházba invitálják az érdeklődőket: az Iparosotthonban a Világgá mentem, majd jövök című előadást tekinthetik meg az érdeklődők. 16.30-tól szintén az Iparosotthonban kerül sor az Egy csésze szóra – Méhes Kati évtizedei a szatmári színházban című film vetítésére, 19 órától pedig a Hegedűs a háztetőn című darab zárja az ünnepi eseménysort.

(Nyitókép: Harag György Társulat Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?