A temesvári magyar színház 70. évfordulóját ünneplik decemberben a Csiky Gergely Állami Magyar Színházban

A temesvári magyar színház 70. évfordulójának ünnepségére, valamint egy ősbemutatóra is készül decemberben a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. Az 1978 című előadás premierjét december 7-én, csütörtökön 15 órától tűzték műsorra, A KultCard – 70 év együtt bérlet többek között az erre az előadásra szóló meghívót is tartalmazza.

Az 1978 című előadás ősbemutatóját december 7-én, csütörtökön 15 órától mutatják be. A szlovén Tomi Janezic rendezését a Műegyetem Hidrotechnikai Karának egykori épületében játssza, a következő két előadást pedig december 8-án és 10-én, szintén 15 órától mutatja be a társulat. 

Az 1978 próbája/Fotó: Petru Cojocaru

December 15-én, pénteken 19:00 órától a színház nagytermében a Parancsolatok című előadást láthatják, Balázs Attila rendezésében. A belépés ingyenes – a helyek száma korlátozott.

A Csiky Gergely Állami Magyar Színház több előadással is várja az érdeklődőket a tél első hónapjában. December 5-én 18.00 órától a Hamupipőke című előadás lesz látható Sramó Gábor rendezésében, a színház stúdiótermében. December 7-én, 8-én és 10-én 15 órától a 1978 ősbemutatjára kerül sor a Műszaki Egyetem Hidrotechnikai Karának régi épületében. Deceber 12-én 19 órától a Hattyúk tava újratöltve című előadást játszák a színház nagytermében, 13-án 19 órától pedig Az est, amikor bármi megtörténhet című darabra várnak minden érdeklődőt a Magyar Házba.

Fotó: Petru Cojocaru

December 15-án 19:00 órától a nagyteremben kerül sor a színház fennállásának 70. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségre. Az esemény keretében megtekinthető a Cári Tibor-Farkas Wellmann Éva Parancsolatok című koncertelőadása.A koncerten a zeneszerző, Cári Tibor zongorázik, a zenekart kiegészíti Szabó J. Attila (cselló), Dragalina Cristian Csaba (hegedű). Énekesként közreműködik a Temesvári Magyar Színház négy színésze, Borbély B. Emília, Magyari Etelka, Molnos András Csaba, Kiss Attila. Az esten elhangzanak Farkas Wellmann Éva Parancsolatok című ciklusának versei, amelyek a tízparancsolatot mai keretek között értelmezik. A produkciót a Bajkó Attila képzőművész alkotásai alapján készült animációk teszik döbbenetesebb erejűvé.

A KultCard - 70 éve együtt színházi bérlet tartalmazza az 1978 premierjére szóló meghívót, (illetve a 2023/2024-es évad valamennyi új előadásának és bemutatójának megtekintését), továbbá 50%-os kedvezményt biztosít a korábbi évadok előadásaira. A KultCard 70 RON-ért vásárolható meg jegypénztárukban.

Hattyúk tava újratöltve/fotó: Petru Cojocaru

A temesvári Csiky Gergely Színház jegyirodájának programja: hétfő – péntek: 13-19 | hétfő – vasárnap minden előadás előtt 2 órával

Online jegyvásárlás a színház weboldalán, valamint a Facebook-oldalán lehetséges.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?