Mi fér bele egy kávéba? Pál-Ferenczi Gyöngyi színművésszel beszélgettünk

Pál Ferenczi Gyöngyi színművésszel Sepsiszentgyörgyön sikerült leülnünk egy kávéra, ami azért nagy fegyvertény, mert a beszélgetés napján a Tamási Áron Színház épp új bemutatóra készült, ilyenkor pedig a szokásosnál is nagyobb a pörgés.

Gyöngyi Marosvásárhelyen született és ott is végzett 1999-ben a Színművészeti Főiskolán. Tanulmányai befejezését követően azonnal Sepsiszentgyörgyre igazolt és azóta is ott színész. A közönség olyan előadásokból ismerheti, mint a Koldusopera, a Sok hűhó semmiért, vagy épp a nem rég műsorra tűzött Iráni konferencia, de a felsorolást nagyon hosszasan lehetne folytatni. Két évvel ezelőtt szakmai vonalon nagy változás következett be Gyöngyi életében, ugyanis a leköszönő Bocsárdi László helyére őt nevezték ki a Tamási Áron Színház élére, ezzel pedig rengeteg minden megváltozott az ő életében is.

Arra voltunk kíváncsiak első körben, hogy mit is jelent egy színésznek szinte egyik napról a másikra átvenni egy társulat adminisztratív teendőit, egy ilyen folyamat pedig nem-e megy a művészi teljesítmény kárára? Na és mi a helyzet a családdal? A helyzet annál is inkább bonyolultabb, mivel jelenleg teljes gőzzel zajlik a sepsiszentgyörgyi színház épületének teljeskörű felújítása, ezért Gyöngyinek számos kihívással kell a mindennapokban szembenéznie. Ezekről a dolgokról beszélgettünk egy gyors kávé mellett, de természetesen szóba kerülnek egyéb vetületei is a színészi hivatásnak, na meg az adott körülmények közötti kikapcsolódási lehetőségeket is megvitatjuk.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?