Mi fér bele egy kávéba? – Viola Gábor színművésszel beszélgettünk

A Kolozsvári Állami Magyar Színház kötelékében tevékenykedő Viola Gábor az elmúlt években az egyik legfoglalkoztatottabb színésze volt a társulatnak. Ritka volt az az előadás, amelynek esetében ne találkoztunk volna nevével a szereposztást böngészve. A színpadon olyan darabokban láthatta a közönség, mint az Andrei Șerban által rendezett Ványa bácsi, ahol a címszereplőt alakította, vagy a Yuri Kordonsky Gorkij-adaptációjában, a Mélyben című előadásban, ahol Vászka Pepel szerepében lépett színpadra.

A felsorolást hosszasan lehetne folytatni, de jelen esetben nem indokolt, mivel a színházszerető közönség minden bizonnyal tisztában van ezekkel a részletekkel. Amit viszont meg kell itt említeni, az a tény, hogy a kolozsvári színházhoz való igazolása előtt Viola Gábor színészként egy nagyon érdekes pályát járt be, aminek során alkalma nyílt sokrétű szakmai és emberi tapasztalat felhalmozására, amelyből saját bevallása szerint mai napig is építkezik. Erről, valamint színészi hitvallásról és a színház napjainkban betöltött szerepéről is elbeszélgettünk egy kávé mellett, de közben több érdekes dologra is fény derült, mint például arra, hogy miért került börtönbe fiatal korában és a rácsok mögött milyen tapasztalatokkal gazdagodott. Tartsatok hát velünk egy kávé erejéig, mert mai meghívottunk is sok érdekes történetet osztott meg velünk, ezért kár lenne kihagyni ezt a beszélgetést.

Videónk szombaton 11 órakor vált elérhetővé, kattintsatok a Youtube-csatornánkra, majd a feliratkozás fülre, ha más tartalmakról sem szeretnétek lemaradni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?