Mi fér bele egy kávéba? Kali Andrea színésznővel beszélgettünk

Kali Andreát minden bizonnyal sokan ismerik, hisz a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja, sok előadásban, ugyanakkor a filmvásznon is találkozhatott vele a közönség. A tavaly nyáron bemutatott Túl közel című produkció viszont korántsem szokványos. Püsök Botond rendező több éven keresztül forgatta ezt a dokumentumfilmet, mégpedig Andrea és két gyereke közvetlen környezetében. Első látásra furcsa témaválasztás, viszont sajnálatos módon nyomos oka volt erre mind a rendezőnek, mind pedig Andreának, aki belement abba, hogy egy kamera kövesse végig az életüket.

A Túl közel azért jöhetett létre, mert Andreák családjában olyasmi történt, aminek soha semmilyen körülmények között nem szabadna megtörténnie. És mégis megtörténik, sajnálatos módon gyakrabban, mint gondolnánk. Tíz évvel ezelőtt derült fény ugyanis arra, hogy Andrea élettársa többször is megerőszakolta az Andrea akkor még mindössze kilenc éves lányát, tette mindezt olyan körülmények között, hogy Andrea várandós volt közös gyerekükkel. Belegondolni is nehéz, hogy mit jelentett ez az érintettek számára, még úgy is, hogy esetükben működött valamilyen szinten az igazságszolgáltatás és segítséget is időben kaptak.

Videónk szombaton 11 órakor vált elérhetővé, kattintsatok a YouTube-csatornánkra, majd a feliratkozás fülre, ha más tartalmakról sem szeretnétek lemaradni!

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?