Megbüntette a CNA a Realitatea Plust, miután a műsorvezető Indiába küldte a romákat

10 ezer lejre bírságolta kedden a Realitatea Plus televíziós csatornát az Országos Audiovizuális Tanács (CNA), miután Alexandra Păcuraru műsorvezető a Giurgiu megyei Bolintin-Vale városában zajló tüntetések kapcsán kifejtette, hogy szerinte Indiába kellene küldeni a romákat.

A CNA múlt héten úgy döntött, a műsorvezető rasszista megnyilvánulása miatt nyilvános felszólításban részesíti a televíziót, az Aresel jogvédő szervezet kérésére azonban újratárgyalták az esetet, és 10 ezer lejes bírságot ítéltek meg, írja a News.ro.Fotó: News.ro

„Talán kerül egy jó ember egy repülővel, amire mindezeket, akik nem tartják be a törvényt, felszállítjuk és elrepítjük Indiába, ott úgyis annyi lakatlan hely van, és úgyis hasonlítanak egymásra” – mondta Alexandra Păcuraru.

Az Aresel szerint a CNA másodszor igazságosan járt el az ügyben, a törvény által előírt legkisebb összegű bírság jogos, tekintve, hogy Alexandra Păcuraru a következő adásban nyilvánosan bocsánatot kért a kijelentéséért.

Januárban Bolintin-Vale lakói több napon át tüntettek, miután meghalt egy helyi buszsofőr, akire kövekkel támadt a helyi roma közösség egy tagja. A lakosság azzal vádolta a hatóságokat, hogy nem lépnek fel elég hatékonyan egy helyi roma család ellen, akik rettegésben tartják a várost. A buszsofőrre támadó férfit letartóztatták, a városban pedig megerősítették a rendőri és csendőri jelenlétet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?