Mátyás gyilkosa: Aragóniai Beatrix? – Horváth Richárd történész előadása Kolozsváron

Második részéhez ért a Korunk Akadémia Összeesküvés-elméletek a magyar történelemben című előadássorozata. November 21-én, kedden 18 órától Horváth Richárd történész egy Kolozsvárhoz igencsak szorosan kapcsolódó témával várja az érdeklődőket az Erdélyi Múzeum Egyesület előadótermében.

Aragóniai Beatrix lehetett Mátyás gyilkosa? A pozsonyi csata elhallgatott diadala után ezt a témát járják körül a Korunk Akadémia Összeesküvés-elméletek a magyar történelemben című előadássorozatának második részében. A november 21-ei előadás meghívottja Horváth Richárd történész.

Mátyás kiemelkedő tehetség volt a 15. századi magyarországi politikusok sorában, de aligha lehetett kedvelt személy – fogalmaz a népmesék és mondák igazságos Mátyás királyáról szóló írásában Horváth Richárd történész. Az MTA BTK Történettudományi Intézet tudományos munkatársa szerint érdemes felülvizsgálni a „törökverő”, valamint a főnemességgel szemben a köznemességre támaszkodó királyról szóló képet is.

A Mátyás király élete és halála körüli tévhiteket kedden 18 órától igyekeznek eloszlatni az Erdélyi Múzeum Egyesület előadótermében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?