Marosvásárhelyen idén is megszervezik a Borudvart 

A Borudvarban idén 46 borászat vesz részt, több mint 160 féle borból kóstolhatnak a résztvevők, 6 borkóstoló, táncház, koncertek, előadások, filmvetítések, kézműves sajtok, kiállítása, könyvbemutató és ékszerkészítési lehetőség is lesz - mondta sajtótájékoztatón az esemény fővédnöke, dr. Vass Levente. 

A Studium Prospero Alapítvány szervezésében idén jubileumot ünnepelnek, ugyanis 10 éve szervezik meg Marosvásárhelyen a Borudvart.  Az előadások keretében a kulturált, mértékletes borfogyasztásra hívják fel a figyelmet, ezért kiemelt figyelmet kap a Bonus Pastor Alapítvány.  

A szerző felvétele

A rendezvény csütörtökön, augusztus 29-én, délután kezdődik a Borban az igazság!? elnevezésű egészségtudatosságot népszerűsítő előadássorozattal. 

Van-e helye az alkoholnak a társadalomban? címmel kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol a függőség a főtéma. Ezt követően az Alkoholhasználat és józan kultúra témakörben értekeznek. Pénteken az Alkohol és cukorbetegség közötti összefüggésről lesz szó. Majd a rákos megbetegedések és azok legyőzése kerül terítékre. 

A Borudvar keretében megszervezett előadásokra, kiállításmegnyitóra és ékszerkészítésre a Studium Hub székhelyén kerül sor, a borkóstolás és a sajtmustra - Wine and Cheese Trade - a már hagyományosnak számító helyszínen, a Maros Művészegyüttes egykori székhelyén zajlik. 

A szerző felvétele

A Borudvar rendezvénysorozatának kiegészítéseként táncházat tart az Erdélyi Hagyományok Háza, a Vándormozi szervezésében filmvetítésre kerül sor az egykori Bábszínház előadótermében. 

A könnyűzenei előadók sorában található a csíkszeredai Mesehetes együttes, a Mel’amour, a marosvásárhelyi Boczog Botond, Tasi Nóra Trió és nem utolsó sorban Koszika & Szász Csaba duó.

A borkóstolókra megváltott jegyek bevételek egy részéből támogatják a Bonus Pastor Alapítvány Magyarózdi Terápiás Központját.  

A programokról részletesebben a rendezvény Facebook oldalán olvashatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?