Már készülnek a virágkocsik, Debrecen és Nagyvárad ismét közös kompozíciót készít

Már készülnek a karneváli virágkocsik Debrecenben: faragják a figurákat, némelyikre pedig már a száraz virágokat is feltűzték – közölték a szervezők a munkálatok helyszínén hétfőn sajtótájékoztatón. Nagyvárad és Debrecen ismét közös kompozícióval rukkol elő.

Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere azt mondta, a város iránti elköteleződést is tanúsítják azok a cégek, intézmények, amelyek virágkompozíciót készítenek az augusztus 20-ai karneválra.

A határon túli kultúra iránti elkötelezettség jegyében Debrecen ezúttal s Nagyváraddal közösen készít virágkocsit a karneválra, amelyen az idén „a zöld város, a fenntarthatóság üzenete erőteljesen jelenik meg” – hangoztatta Puskás István.

Fotók: MTI

Mészáros Réka főszervező jelezte: az idén 13 virágkocsi és 1200 táncos vonul majd a karneváli menetben. Számos országból, köztük Kolumbiából, Peruból, Németországból, Belgiumból, Olaszországból és Spanyolországból érkeznek táncosok, művészeti csoportok a karneválra.

Bihar megyében is megtartják a virágkarnevált

Amint a Maszolon megírtuk, többéves hagyomány Bihar megyében, hogy a magyarországi, augusztus 20-ai Debreceni Virágkarnevál másodnapján néhány virágkocsit áthoznak a határon és Váradon, illetve a megye néhány teleülésén felvonulást, illetve programokat szerveznek.

A virágkarneválhoz kapcsolódó ünnepség a karaván előtti napon, vasárnap lesz megtartva. „Mint minden évben, a megyei virágkarneválnak van egy fő állomása, ahol Szent István és az államalapítás ünnepe alkalmából különféle rendezvényekkel készül az RMDSZ és az adott település önkormányzata. Az ünnepségnek eddig mindig az a települése volt a helyszíne, ahol a virágkocsik karavánja utoljára megállt, most azonban ezen fordítottunk egyet, és a virágkarnevál első napján, vasárnap szervezzük meg. Az idei virágkarnevál fő – és egyben kezdő – állomása Szentjobb község lesz” – mondta korábban a Maszolnak Borsi Imre Lóránt, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?