Közönségdíjat is átadnak a 2022-es Oscar-gálán

Bárki szavazhat kedvenc 2021-es filmjére a Twitteren az #OscarsFanFavorite és #Sweepstakes hashtagekkel, a legtöbb szavazatot nyert filmet pedig a március 27-i Oscar-gálán díjazzák, akkor is, ha egyetlen kategóriában sem jelölték, írja a Variety.

A közönségdíjat annak a 2021-es filmnek adják oda a 2022-es Oscar-gálán, amelynek a címét a legtöbbször tweetelik a rajongók az említett #OscarsFanFavorite és #Sweepstakes hashtagek kíséretében. Az amerikai filmakadémia honlapján is lehet szavazni, ez a lehetőség azonban nem érhető el bármilyen földrajzi térségből, így Romániából sem. Egy felhasználó naponta 20 alkalommal szavazhat.

A szavazási periódus február 14-től március 3-ig tart. Három szerencsés Twitter-szavazónak ingyenes utat biztosítanak Los Angelesbe, hogy a 2023-as Oscar-gálán átadhasson egy díjat.

Az amerikai filmakadémia és a Twitter egy másik versenyt is hirdet az amerikai filmrajongók számára: február 24. és március 3. között 2021 legemlékezetesebb filmes pillanatára szavazhatnak, és a nyertes jeleneteket levetítik az Oscar-gálán. Öt szerencsés játékos ingyenesen mozizhat egy évig az általa választott filmszínházban, streaming-előfizetéseket és a filmakadémia múzeumából származó exkluzív ajándéktárgyakat kap.

2019-ben az amerikai filmakadémia a „legnépszerűbb film” kategóriával próbálta behozni a mainstream filmeket a mezőnybe, ám a filmkritikusok és az akadémia tagjainak nyomására erről lemondtak. Az új közönségdíjjal ismét a szélesebb tömegek felé nyitnának. A nemzetközi szinten több mint 1,7 milliárd dollár bevételt termelő Spider-Man: No Way Home című filmnek ez lehet az esélye a díjra, miután a rajongók várakozása ellenére kimaradt a legjobb film kategóriából és csak a vizuális effektusokért jelölték.

(Címlapfotó: Wikimedia Commons)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?