Magyar szakember is van az Oscar-jelöltek között

Jane Campion A kutya karmai között (The Power of the Dog) című westernje kapta a legtöbb, 12 jelölést az idei Oscar-díjakra. A látványtervezői kategóriában Sipos Zsuzsanna is esélyes a díjra a Dűne című filmért – az amerikai filmakadémia keddi Los Angeles-i bejelentése szerint.

Az Oscar-jelöléseket helyi idő szerint kedden hajnalban közvetítették a filmakadémia hivatalos internetes csatornáin. A jelölteket az Emmy-díjas színész, Leslie Jordan (Will & Grace) és a színész-producer Tracee Ellis Ross (Feketék fehéren) ismertették, de különböző helyszínekről bejelentkező több vendég, köztük kórházi dolgozó és tűzoltó is részt vett a jelölések beolvasásában.

A legjobb filmek mezőnyébe tíz film: A kutya karmai között mellett a Belfast, a CODA, a Ne nézz fel!, a Drive My Car, a Dűne, a Richard király, a Licorice Pizza, a Rémálmok sikátora és a West Side Story jutott be a mintegy tízezer tagot számláló filmakadémia szavazatai alapján. A jelöltek teljes listája ide kattintva olvasható.A Dűne

A legjobb látványtervezés kategóriájában a Dűnét is jelölték, a csapatot pedig Patrice Vermette díszlettervező és Sipos Zsuzsanna díszletberendező képviseli. Sipos Zsuzsanna Denis Villeneuve korábbi, szintén Magyarországon forgatott Szárnyas fejvadász 2049 című filmjén is dolgozott.

A 94. Oscar-díjátadó gálát március 27-én, vasárnap rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?