Kelet-Európában elsőként szólal meg Karl Jenkins műve a kolozsvári Visszhang kórus előadásában

Nagyszabású hangversennyel indítja az évet a kolozsvári Visszhang kórus, hisz március 24-e 19.30-tól, a kolozsvári Szent Mihály templomban, Kelet-Európában elsőként szólaltatja meg a kortárs művész, Karl Jenkins Stabat Mater című oratórikus kompozícióját, teljes modern szimfonikus zenekar kíséretében.

Sir Karl Jenkins korunk egyik legkimagaslóbb és legelismertebb zeneszerzője, kinek tollából olyan közismert alkotások származnak, mint az Adiemus, a Requiem, vagy a The Armed Man: A Mass for Peace. Egyik legújabb szerzeménye a Stabat Mater, amely a 13. századi himnuszt dolgozza fel a tisztán nyugat-európai hagyományon kívül keresve inspirációt és frissességet, így új kifejezést és intenzitást kap feldolgozásában. A Stabat Mater egyszerre drámai és elgondolkodtató, egyedi hangzásvilága révén magával ragadja a hallgatót – írta közleményében a Visszhang kórus.

Forrás: Visszhang kórus Facebook-oldala

A mű kolozsvári megszólaltatása, a 47 éves múltra visszatekintő Visszhang kórus talán eddigi legambiciózusabb vállalkozása, az alkotás méretéből és összetettségéből adódóan. Kelet-Európában először csendül fel a Stabat Mater, összesen 57 hangszeres előadóművész, 55 kórustag, két szólista és a karmester előadásában. Az eseményen két kontraalt szólista, a szarajevói Tijana Vignjevic, és a Kolozsvári Magyar Opera művésze, Mányoki Mária működik közre. A koncertmester Vincze-Dallos Csilla lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?