Jelenetet próbált Alec Baldwin, amikor véletlenül lelőtte az operatőrt

Joel Souza rendező vallomása szerint Alec Baldwin épp egy jelenetet próbált, amikor véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt, írja a Guardian.

Mint írtuk, halálos baleset történt csütörtök este Alec Baldwin The Rust című filmjének új-mexikói forgatásán, amikor a 68 éves amerikai színész egy, a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt és talált el két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr meghalt, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

Joel Souza vallomása szerint Alec Baldwin épp egy olyan jelenetet próbált, amikor a kamerára kellett szegezze a fegyvert, az pedig váratlanul elsült. A kamera nem forgott, a rendező és az operatőr épp a látószög beállításán dolgoztak. A rendező lövést hallott, majd látta, amint Halyna Hutchins operatőr a mellkasához kapott, majd összeesett, és ezután észrevette, hogy a saját válla is vérzik.

Souza vallomása szerint a színészt a baleset előtt nem sokkal a „cold gun” kiáltással biztosították arról, hogy a fegyverben nincsenek éles töltények, ezt korábban Hannah Gutierrez-Reed fegyverfelelős, majd Dave Halls rendezőasszisztens is ellenőrizte. A kellékfegyvert Halls nyújtotta át Baldwinnak, állapította meg a rendőrség.

A vasárnap este közreadott, eskü alatt tett vallomások a Guardian szerint egy rosszul működő, viszályok szaggatta stábot írnak le, amelynek öt tagja néhány órával a halálos baleset előtt mondott fel, ugyanis elégedetlenek voltak a fizetésükkel, valamint a munkakörülményekkel.

(Címlapfotó forrása: Alec Baldwin/Instagram)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?