Alec Baldwin véráztatta jelmezét is lefoglalta a rendőrség

Nincs magyarázat az amerikai westernfilm forgatásán történt tragédiára, amely során Alec Baldwin lelőtte a film 42 éves operatőrét és megsebesítette a rendezőt.

Az eddigi hírek szerint a színész kezébe egy asszisztens adta a fegyvert, amit előtte a fegyvermester is látott, ellenőrzött, mégis éles lőszer volt benne, nem pedig vaktöltény. Nem érti senki, hogy miért volt a forgatáson éles lőszer. Egyelőre nincs gyanúsított – adta hírül az M1 Híradója.

A Rust című westernfilmet az új-mexikói Santa Fe határában lévő Bonanza Creek farmon forgatták. A környéket még csütörtökön zárták le az új-mexikói hatóságok, miután a színész Alec Baldwin a forgatáshoz használt egyik kellékfegyverrel lelőtt két embert.Lezárták a helyszínt | Fotó: variety.com

Egyikük a produkcióban operatőrként dolgozó Halyna Hutchins, aki a mellkasán kapott halálos sebet. A történtek után helikopterrel kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. Az elhunyt nő férje Twitter-üzenetben reagált a tragédiára. „Halyna szenvedélye és nézetei mindannyiunkat inspiráltak. Öröksége sokkal nagyobb annál, minthogy szavakba tudjuk foglalni” – áll a szűkszavú bejegyzésében.

A másik lövést a film rendezője, a 48 éves Joel Souza kapta, aki az operatőr mögött ült. Őt a vállán érte a golyó. Már elhagyhatta a kórházat.

A nyomozók bírósági végzésben kaptak felhatalmazást a bizonyítékok lefoglalására. Így Baldwin véráztatta jelmeze, a forgatáson használt fegyverek és lőszerek, valamint a történtekről készült felvételek is már a hatóságok kezében vannak. Ugyan a gyilkos fegyver típusát még nem hozták nyilvánosságra, az ügy iratai szerint a segédrendező találomra adott át egy eszközt a színésznek, amely éles lőszerrel volt megtöltve.

Az ügyben megkérdezett fegyverszakértő azt mondta: nem kételkedik a forgatás szakszerűségében, azonban úgy gondolja: az óvintézkedések betartása nem elegendő a tragédia elkerüléséhez. „Biztos vagyok benne, hogy minden előírást betartottak, de ez sosem elegendő. Valakinek minden pillanatát figyelnie kell az eseményeknek. Amikor látja, hogy például rossz irányban tartják a fegyvert, azonnal jeleznie kell a veszélyt” – mondta Rick Pallaziol szakértő.

A 63 éves hollywoodi sztárt megviselték az események. Alec Baldwint azóta kihallgatták. Eddig nem emeltek vádat ellene, de a nyomozás folytatódik. A történtekre a színész egy rövid közleményben reagált. Részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak, és együttműködéséről biztosította a rendőrséget. „Nincsenek szavak, amelyekkel ki tudnám fejezni szomorúságomat a tragédia kapcsán, amelyben egy anya, egy feleség és egy mélyen elismert kolléga vesztette életét. Teljes mértékben együttműködök a hatóságokkal” – írta a közösségi médiában közzétett bejegyzésében a színész.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Nem először végződött tragédiával filmforgatás. Bruce Lee színész fia, Brandon Lee 1993-ban, a Holló című film forgatásán szerzett halálos sebet egy kellékfegyverbe beszorult lövedékdarabtól. 1984-ben pedig Jon-Erik Hexum végzett saját magával, amikor orosz-rulettet játszott az egyik sorozat felvételén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?