Többen meghaltak, miután egy autóbuszra dőlt egy lebontásra ítélt épület

Mentési munkálatok | Fotó: Agerpres/XinhuaKilencen életüket vesztették és nyolcan súlyosan megsérültek a dél-koreai Kvangdzsu városában szerdán annak nyomán, hogy összedőlt egy ötemeletes épület, amelyben éppen bontási munkálatok folytak – közölte a helyi tűzoltóság.

A házomlás hirtelen következett be, az épület törmelékei a környező forgalmas utcára estek és maguk alá temettek egy ott parkoló buszt az utasaival.

A tűzvédelmi hatóság szóvivője szerint az áldozatok a busz utasai voltak. Az állami televízióban közölte, hogy az épület lebontásán dolgozó munkásokat még időben ki tudták menekíteni. Mint mondta, a munkások a nyomozóknak arról számoltak be, hogy a szerencsétlenség előtt még le tudtak zárni egy közeli utcát. Hozzátette: átkutatják a romokat, hogy nem rekedt-e senki a törmelék alatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A helyi sajtóban megjelent felvételeken látni lehetett, ahogy a törmelék rázuhan a buszra és hatalmas porfelhő lepi el az utcát.

A házomlást követően a mentőalakulatok hordágyakkal és feszítővasakkal felszerelkezett több tucat tagját lehetett látni, ahogy túlélők után kutatnak miközben a hattérben markológéppekkel próbálják elemelni az útból az utcára zuhant betontömböket és elferdült acélgerendákat.

Egyelőre még nem világos, hogy mi okozhatta a szerencsétlenséget a dél-koreai fővárostól, Szöultól 270 kilométerre délnyugatra található városban.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?