Ingyen elérhető online egy Oscar-jelölésre esélyes magyar animáció

Ingyenesen nézhető az interneten Andrasev Nadja Szimbiózis című filmje, amely a South by Southwest Filmfesztivál (SXSW) nagydíjasaként jelölhető az Oscar-díjra animációs rövidfilm kategóriájában.

A 2019-es annecy-i fesztiválon bemutatott Szimbiózis főszereplője egy megcsalt feleség, aki nyomozásba kezd férje szeretői után, s ahogy egyre mélyebbre ás, kezdeti féltékenységét fokozatosan felváltja a kíváncsiság. Andrasev Nadja rendező Domonyi Ritával közösen írta a film forgatókönyvét, a vágó Czakó Judit volt, a film zenéjét Mads Vadsholt szerezte, producerei Emmanuel Alain-Raynal, Pierre Baussaron, Fülöp József és Sipos Orsolya voltak.

A francia-magyar koprodukcióban készült kisfilmet az SXSW nagydíján kívül César-díjra jelölték, a portói animációs fesztiválon a legjobb forgatókönyv, a rigai rövidfilmfesztiválon a legjobb külföldi film díját nyerte el.

Az Amerikai Filmakadémia február 9-én teszi közzé az Oscar-díj kategóriáinak tízes shortlistjeit, március 15-én a jelöléseket, a gálát pedig 2021. április 25-én tartják.

Kapcsolódók

Kimaradt?