Ingyenesen nézhető a Mi újság, kuflik? mozifilm-hosszban is

Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc kalandjai epizódonként már korábban közzétette a rajzfilmet gyártó KEDD Stúdió, nemrég viszont egyben, mozifilm-változatban is elérhetővé vált a Mi újság kuflik? a stúdió YouTube-csatornáján.

A Dániel András meseíró-képzőművész gyermekkönyve alapján készült Mi újság, kuflik? a nagysikerű Egy kupac kufli folytatása, az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjében játszódik, ahol Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert... hát, mert annak is lennie kell valakinek!

A filmben az első részhez képest új karakterek is megjelennek, megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.

A Jurik Kristóf és M. Tóth Géza rendezte, kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezhető animációs film különlegessége, hogy az összes karakter hangját Scherer Péter Jászai-díjas színművész kölcsönzi. A film zenéjét Alpár Balázs szerezte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?