Árpád-házi szentekről készül animációs sorozat Kecskeméten

Szent Istvánról, Szent László királyról, valamint Szent Margitról és más Árpád-házi szentekről készül animációsfilm-sorozat a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban, írta a helyi hiros.hu hírportál.

Az Árpád-ház szentjei című ismeretterjesztő sorozat rendezője és tervezője Békési Sándor teológus, grafikus, animációsfilm-tervező, aki korábban Gémes József Daliás idők (1984) vagy A hercegnő és a kobold (1991) című animációin dolgozott, illetve dramaturgként jegyzi Rófusz Ferenc Az utolsó vacsora (2018) című kisfilmjét. 

Az alkotók tíz évvel ezelőtt egyszer már megpróbáltak elindítani egy hasonló projektet, akkor azonban nem sikerült anyagi forrást találni hozzá. Most a Nemzeti Kulturális Alap három epizód elkészítését támogatja, a Szent István és Szent László király, valamint Szent Margit domonkos apáca életét bemutató, tíz perces filmek 2021 végére készülhetnek el.Békési Sándor rendező szerint az Árpád-házi szentek és az Árpád-háznak a családtagjai hozzátartoznak a magyar kultúrtörténethez, ugyanakkor történetük Európa számos országához kapcsolódik.

Kapcsolódók

Kimaradt?