The Hollywood Reporter: magyar film az Oscar-esélyesek között

Közzétette a 2019-es Oscar-szezonra vonatkozó előrejelzéseit a The Hollywood Reporter, a legjobb animáció kategóriájában magyar produkció is szerepel.

Scott Feinberg újságíró szerint Milorad Krstić Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmje ott az öt legesélyesebb között.

A nagyrészt a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásából készült film története szerint különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella).

Milorad Krstić akció-thrillerében extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

A film zenéjét erdélyi színházi zeneszerző, az UNITER-díjas Cári Tibor szerezte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?