Nézd meg az Oscar-esélyes magyar rövidfilmet!

Online nézhető Tóth Barnabás fesztiválkedvenc Susotázs című rövidfilmje, amelyről ezekben a napokban szavaznak az Amerikai Filmakadémia tagjai. A tét: Oscar-díj.

A 16 perces magyar rövidfilm az amerikai Caroline, az ír Detainment, a kanadai Fauve, a belga Icare, a francia Marguerite, a belga May Day, az ír Mother, az amerikai Skin és a brit Wale mellett december közepén felkerült az Oscar-rövidlistára, január 22-én pedig kiderül, hogy jelölik-e a legjobb élőszereplős rövidfilm díjára és szurkolhatunk-e ismét magyar filmnek az Oscar-gálán.

Susotázsban két magyar szinkrontolmács napja úgy indul a hűtőgépgyártó konferencián, mint bármelyik másik munkanap. Az események azonban több, nem várt fordulatot vesznek. A Tóth Barnabás (Rózsaszín sajt, Újratervezés, Van egy határ) forgatókönyve alapján elkészült film szereplői Göttinger Pál, Osvárt Andrea és Takács Géza, a producerek: Kuczkó Andrea, Rajna Gábor és Tóth Lajos.

 

A film több rangos európai és amerikai filmfesztiválon szerepelt, Erdélyben pedig elnyerte a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját.

Kapcsolódók

Kimaradt?