Ilyen volt az idei Double Rise Fesztivál

Véget ért Torockón megszervezett Double Rise Fesztivál, a szervezők idén összművészeti parádét ígértek a résztvevőknek. A háromnapos rendezvényen színpadra lépett többek köözött Kispál és a Lovasi, a 4S Street, a 30Y és a Margaret Island, és idén először elektronikus zenei helyszínnel is készültek a műfaj kedvelőinek.

Az augusztus 10-12. között megszervezett Double Rise Fesztivál különleges pop- és alter zenei kínálattal várta a napfelkelőit Torockón. A fesztivál onnan kapta a nevét, hogy a településen megfigyelhető egy igazi ritkaságszámba menő természeti jelenség, ugyanis az év egy bizonyos szakában kétszer kel fel a nap. Az első napfelkeltét követően a nap elbújik a sziklás hegycsúcsok mögé és kicsivel később újra feltűnik. A szervezők ugyanakkor külön megtiszteltetésnek érezték, hogy Erdélyben csak Torockón találkozhatott a közönség a Kispál és a Lovasi produkciójával, akik a fesztivál második napján léptek színpadra.

Fotó forrása: a Double Rise Fesztivál Facebook-oldala

Az idei Double Rise-ra is magyar és erdélyi zenei élet jeles képviselői érkeztek, mint például a 30Y, az Analog Balaton, a 4S Street, a Margaret Island, A Csajod, a Parno Graszt vagy az idei év egyik felfedezettje, a Pogány Induló.

A fesztivál idei programja új elektronikus helyszínnel, a Dübörgővel bővült, ahol minden este más lemezlovas várta a műfaj kedvelőit. A szervezők szerint Torockón először gyűltek össze Erdély és Magyarország underground elektronikus zenei kollektívái, hogy a megszokott mainstream EDM zenék mellett igazi alternatívát mutassanak.

A bulizás mellett a fesztiválozók elmerülhettek különböző irodalmi esteken, a POKET-Petőfi Pajtában Juhász Anna irodalmár és Vecsei H. Miklós, a POKET Zsebkönyvek alapítója várta a kultúrában elmerülni vágyókat. A zenés-irodalmi estek kapnak főszerepet: József-Attila, Pilinszky János, Csoóri Sándor vagy épp Nemes Nagy Ágnes költeményei, életművei koncertszínházi formákban szólaltak meg.

Ezek mellett a fesztiválozók különböző nappali tevékenységen is kipróbálhatták magukat, a szervezők kézműves foglalkozást tartottak kicsiknek és nagyoknak, volt íjászat, néptáncoktatás, filmvetítés, illetve különböző társas- és egyéni játékok.

(Nyitólép forrása: a Double Rise Fesztivál Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?