Hat ország, tizenegy helyszín, tizennégy kivételes együttes: véget ért a csíkszeredai Régizene Fesztivál

A párhuzamokat és ellenéteket igyekezett felmutatni különböző zenei műfajok és korszakok között a július 13–21 között zajló csíkszeredai Régizene Fesztivál. A helyi tehetségek, valamint európai és erdélyi zenészek előadásai mellett számos kísérőrendezvény is zajlott, amelyek egyaránt nagy népszerűségnek örvendek.

Aki július 13–21 között látogatóként vagy turistaként fordult meg Csíkszeredában, az egy kultúrára odafigyelő és a kultúrát jókedvvel művelő várost ismerhetett meg, ugyanis kint és bent szinte megállás nélkül szólt a régizene a város különböző pontjain, és még azon is túl. A fesztivál kilenc napja alatt 28 esemény zajlott, 15 koncerttel, egy borkóstolóval, gyermekfoglalkozásokkal, egy régizenei workshoppal és egy tudományos előadással, kerekasztal- beszélgetésekkel, egy reneszánsz gyermeknappal, továbbá egy hangulatos szabadtéri régizene-piknikkel, reneszánsz táncházzal karöltve.

Fotó: Szigeti Vajk István

Idén hat országból tizenegy helyszínen 14 kivételes együttes lépett színpadra, emellett szép számban jelentkeztek a diákok a július 14–19. között zajló XVI. Régizenei Nyári Egyetemre is, a közel egy hétig tartó közös zenei gondolkodást egy, a közönség számára nyitott kurzuszáró hangverseny koronázta meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?