banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Hamarosan kezdődik a VIII. Magyar Színházfesztivál Brassóban – Különleges előadások sora várja a közönséget

Hamarosan kezdődik a VIII. Magyar Színházfesztivál Brassóban. Az esemény előadásaira 2024. október 27-én, november 7-én valamint november 12-14. között kerül sor a Sică Alexandrescu Drámai Színházban (Színház tér 1. szám), illetve a brassói Operában (Román Templomok utcája, 51 szám).

A brassói Magyar Színházfesztivál nyolcadik alkalommal is különleges kulturális élményekkel várja a színház szerelmeseit. Az eseménysorozat október végén veszi kezdetét, és egészen november közepéig tart, izgalmas és változatos előadásokkal és kísérőprogramokkal. A fesztivál a zenés daraboktól a néptáncelőadásokig, valamint a magyar színház kiemelkedő egyéni előadóinak produkcióiig számos emlékezetes pillanatot tartogat a közönség számára. Hat napon át több kamaratermi és nagyszínpadi előadást láthat majd a nagyérdemű. A kínálatban igazi kuriózumok is lesznek: több olyan színház művészeit láthatják a nézők, akik először lépnek fel a fesztiválon, valamint olyanok is lesznek, akik még egyáltalán nem szerepeltek a városban – olvasható a szervezők közleményében. 

A fesztivál nyitóelőadása október 27-én lesz, amikor a Magyarok Fénye című zenés történelmi játék ősbemutatóját láthatja a közönség. Az előadás 19 órakor kezdődik a brassói Opera épületében, és bár a jegyek már elkeltek, a produkció kiemelkedő jelentőségű lesz a fesztivál életében. A darab az 1849-es Alsó-Tömösi csatát idézi meg, és a magyar szabadságharc hőseinek heroikus küzdelmét mutatja be, miközben két fiatal szerelmének története is végigfut az eseményeken.

A fesztivál a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásával folytatódik, akik november 7-én lépnek színpadra Élő Táncarchívum – Kalotaszeg és Szatmár című előadásukkal, bemutatva a magyar néptánckultúra gazdagságát. Az előadás 19 órakor kezdődik a Drámai Színház nagytermében, a jegyek elérhetők online, illetve a brassói Vitorlás Könyvesboltban is megvásárolhatók nyitvatartási időben. A produkció Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas rendező koreográfiája alapján készült, és a magyar néptánchagyomány legmélyebb forrásait tárja a közönség elé.

A fesztivál programjának egyik kiemelkedő eseménye november 13-án lesz, amikor Eperjes Károly, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész önálló estjét mutatja be a közönségnek. Az igazat mondd, ne csak a valót! című előadás rendhagyó színházi élményt kínál, melyben a magyar költészet istenkereső versei találkoznak a zene varázsával. Az est 17 órakor kezdődik a Drámai Színház kamaratermében, jegyek szintén online, valamint a Vitorlás Könyvesboltban érhetők el.

A fesztivál szervezői folyamatosan dolgoznak a program bővítésén, így hamarosan további előadásokat is bejelentenek. Érdemes figyelemmel kísérni a fesztivál híreit, hogy a közönség ne maradjon le a következő izgalmas produkciókról. További információkért és jegyfoglalásért keressék a fesztivál hivatalos Facebook-oldalát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?