Gyergyószentmiklósi diákok előadásában mutatják be A dzsungel könyve musicalt

A Figura Stúdió Színház, a Szín-kron diákszínjátszó csoport, valamint a Salamon Ernő Gimnázium zenekarának és kórusának közös produkciójakét állítják színpadra Dés László – Geszti Péter – Békés Pál Rudyard Kipling azonos című könyve alapján írt musicaljét, A dzsungel könyvét.

A tavaly bemutatott nagysikerű Egy popfesztivál című előadáshoz hasonlóan az eddig példátlan, élőzenés A dzsungel könyve című musical csapata is diákokból tevődik össze. A több mint 100 középiskolást foglalkoztató produkció bemutatóját február 24-én a gyergyóalfalvi Petőfi Sándor Művelődési Központban tartják, a következő előadás pedig másnap, február 25-én lesz – áll a Figura Stúdió Színház, a Szín-kron csoport, a Salamon Ernő Gimnázium zenekarának és kórusának közleményében.

Olvasópróba | Fotók: Mincsor Tamás

A nagy volumenű produkció rendezője Kolozsi Borsos Gábor - a Figura Stúdió Színház társulatának tagja és a Szín-kron csoport koordinátora; zenei vezetője a Salamon Ernő Gimnázium zenetanára, Korpos Szabolcs. Az alkotócsapatot erősíti Huszár Kató díszlettervező, Sikó Doró jelmeztervező, Kányádi György koreográfus, Lutz Eszter koreográfus-asszisztens, valamint dramaturgként Balázs Helga. Az alkotók munkáját segíti a több mint száz tagú csapat, akik nem csak a színpadon tevékenykednek színészként, zenészként vagy táncosként, hanem a háttérben is szorgosan dolgoznak az előadás jelmezeinek, díszletének gyártásán, illetve az előadás promoválásán.

A közismert történet a dzsungelben nevelkedett fiú, Maugli kalandjait mutatja be, harcaival együtt állat, ember és önmaga ellen. Talán senkinek sem kell bemutatni a dzsungel lakóit, a szigorú, de belül mézes szívű Balut, a féltő és gondoskodó Bagirát, a hiperaktív és dilis majomgárdát, a bosszútól fűtött Sír Kánt, vagy éppen a bűvös szemű Kát. Tőlük tanulja meg Maugli az életben maradás alapvető törvényeit. Mi történik akkor, amikor mégis azzal szembesül, hogy legnagyobb igyekezete ellenére sem válhat a falka teljes érvényű tagjává? Ember az állatok között és állat az emberek között. Hova menekül, kihez fordul az, akit mindenhonnan kitaszítanak? Ki ne érezte volna már, hogy mindenki ellene fordul és teljesen magára hagyja? Mihez kezdünk ilyenkor? És vajon mit tenne Maugli?

Kolozsi Borsos Gábor, rendező elmondása szerint azon igyekszik ez a több mint száz lelkes diákból összeálló csapat, hogy egy gyergyóikumot, egy közösségi produkciót hozzanak létre. Ahhoz, hogy a készülő A dzsungel könyve című közösségi előadás létrejöhessen cégek, egyesületek és még együttesek is csatlakoztak, óriási hála nekik: Kobezol SRL, Body House, Izsó Universal, Communitas Alapítvány, Salamon Ernő Gimnázium, Karácsony János Alapítvány, Petőfi Sándor Művelődési Központ, Bagossy Brothers Company, 4S Street, valamint annak a huszonegy embernek, akik a Fuss neki! mozgalom keretén belül ezért a projektért rótták a köröket. A csapat szívesen fogadja a további felajánlásokat.

 A február 24-i bemutatóra, illetve az azt követő február 25-én tartandó előadásra hamarosan indul a jegyértékesítés. Az előadást a következő hónapok folyamán is műsorra tűzik, ezek időpontjai még egyeztetés alatt állnak. A részletekért érdemes követni A dzsungel könyve közösségi média felületeit

Kapcsolódók

Kimaradt?