Fotópályázatot hirdet a Kolozsvári Magyar Opera a zene világnapjára

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét a zene világnapjának nyilvánította. Ez alkalomból másodszor hirdet fotópályázatot a Kolozsvári Magyar Opera.

A felhívás szerint olyan fotókat várnak, amelyek a zene fogalmának vizuális reprezentációiként a lehető legkreatívabban képviselik azt.

Pályázni 3000x4000 pixeles digitális fotókkal lehet, kortól és szakmai képzettségtől függetlenül bárki benevezhet a versenyre, egy alkotó több alkotásal is jelentkezhet. Az elkészült pályamunkákat az alkotó teljes nevének megadásával az org@hungarianopera.ro címre várják szeptember 20. és október 1. között.

A pályázat fődíját szakmai zsűri döntése alapján, a közönségdíjat online szavazatok alapján ítélik oda.

A pályamunkák beérkezését követően, október 2-án minden alkotást közzétesznek az opera Facebook-oldalán, és elindítják az online szavazást, amelyen a kedvelések (like-ok) száma alapján dől el, hogy melyik alkotó lesz a közönségdíjas. Szavazni október 2. és 5. között lehet.

Október 7-én a a legjobb alkotásokból kiállítás nyílik az operaház emeleti előcsarnokában. A zsűri a kiállítás megnyitóján adja át a díjakat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?