Utószilveszter: műsoron a Letshow, amelyben kabaré, musical, operett „főtt össze”

Díjnyertes szilveszteri műsorának online közvetítésével kezdi az évet a Kolozsvári Magyar Opera: a 2014-ben bemutatott Letshow újévi kabaré felvételét január 7-én, csütörtökön 19 órától, a 2015-ös Letshow újramelegítve szilveszteri előadást pedig január 10-én, vasárnap 19 órától közvetítik az intézmény YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán.

A két újévi kabaré hasonló koncepció alapján készült, mindkettőben vendégelőadók csatlakoztak az opera társulatának tagjaihoz, a Jazzybirds és a Tokos zenekar, Ádám János és Madarász Lóránt pedig nem énekművészként, hanem kabaréjelenetekkel lépett színpadra.

„A közönség és a társulat visszajelzései alapján, úgy érzem, a rövid és gyors próbafolyamat után színvonalas mulattató előadást hoztunk létre. Amikor Kulcsár Szabolcs karmester úrral összeültünk átgondolni és kidolgozni a szilveszteri műsort, tudtuk, hogy olyan műfajjal állunk szemben, melynek nagyon jól meghatározott keretei vannak, és nagyon könnyű melléfogni. Kihívás volt a kitűzött cél: egy olyan igényes újévi kabaré létrehozása, amely minden kolozsvári és erdélyi néző számára kiváló, minőségi szórakozást nyújt. Azonban nemcsak az igényességre figyeltünk oda, hanem arra is, hogy az előadás színes legyen” – nyilatkozta az előadás kapcsán Béres László rendező.

Mint mondta, „habár különálló részekből áll, az egymástól távol álló műfajok mégis szerves egységet alkotnak: van benne berlini kabaré, magyar népzene, Broadway-i típusú musical, operett és még mulatós zene is. A lecsóban úgy főtt mindez szépen össze, hogy valóban megfelel a 21. századi közönség elvárásainak. Olyan darabokat és számokat választottunk, melyek az elmúlt tizenöt év szilveszteri repertoárjában nem – vagy csak alig – jelentek meg, valamint a koreográfiák látványban és dinamizmusban is újszerűek.”

A Letshow című előadás a szakma tetszését is elnyerte, hiszen 2015-ben a Iași-i operagálán a legjobb musical-előadás díjával jutalmazták, emlékeztet az opera közleménye.

Kapcsolódók

Kimaradt?