Ezt láthatjuk áprilisban a Netflixen és az HBO Go-n

A Netflixre és az HBO Go-ra nemrég felkerült filmek között magyar vígjáték, szuperhősfilm és koronavírus-dokumentumfilm is van, április folyamán jön még többek között Brad Pitt fiatalkori vámpírfilmje, kínai sci-fi-thriller és egy kultikus amerikai vígjáték-sorozat is.

Az HBO Go kínálatában már elérhető a Seveled, Orosz Dénes romantikus vígjátéka, amelyben Gergő (Mészáros Béla), a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja (Básti Juli) kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját (Tenki Réka), a nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul, így Gergőnek és Sacinak előbb-utóbb megoldást kell találnia a hamis helyzetre.Seveled

Wonder Woman 1984 a Warner Bros. moziipart megrendítő döntése nyomán egyszerre került nagyvászonra és az HBO Max streaming-csatornára 2021 januárjában. Április 1-én eljut a kelet-európai nézőkhöz is az HBO Go programján. Diana Prince csendesen éli a szuperhősök hétköznapi életét a vibráló, csillogó ’80-as években: bár szuperképességeivel tisztában van, antropológusként dolgozik és csupán kis csodákkal teszi könnyebbé a halandók életét inkognitóban, amíg rá nem jön, hogy minden erejét, bölcsességét és bátorságát összegyűjtve meg kell mentenie a világot megszállott ellenfeleitől.Wonder Woman 1984 Wonder Woman és szuperhős-kollegái egyébként áprilisban elárasztják az online teret: szintén az HBO Go-n látható a Zack Snyder rendezte Az Igazság Ligája (Justice League), április 2-től pedig Cristopher Nolan Batman-trilógiája, de a Netflix sem akart lemaradni, így műsorra tűzte a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című Zack Snyder-produkciót.

Az HBO Go kínálatában elérhető a Fűzfa című macedón-magyar-belga filmdráma is, Milčo Mančevski rendezése egy többrétegű, fikciós utazás a termékenység és a terméketlenség útvesztőiben, amely a nézőt hosszú útra viszi a 17. századi kuruzsló és mitikus fogantatás rituáléitól kezdve a napjainkban megosztó témáknak számító adoptálás és abortusz kérdésekig három etűdön keresztül. A film operatőre Dobos Tamás (Genezis, Természetes fény).

Emlékeznek a Covid-19 járvány első Kínán kívüli gócpontjára, a Diamond Princess sétahajóra? Hannah Olson az utasok és a hajón szolgáló legénység felvételeit felhasználva mutatja be 40 perces, Az utolsó hajóút (The last cruise - Diamond Princess) dokumentumfilmjében a karanténidőszak eseményeit. A film az HBO Go-n látható.

Az új produkciók mellett felkerült a streaming-csatornákra néhány klasszikus is: az HBO Go kínálatában például elérhető az 1972-es Játszd újra, Sam! (Play it again, Sam), amelyben Woody Allen filmkritikust alakít, aki annyira rajong Humphrey Bogartért, a legendás hollywoodi sztárért, hogy saját életét is az ő szemén keresztül látja, amíg maga Bogart nem veszi rá, hogy hallgasson a saját eszére és szívére. A Netflixen elérhető a Harrison Ford és Tommy Lee Jones főszereplésével készült 1993-as A szökevény (The Fugitive). A jóhírű Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) egyik napról a másikra felesége meggyilkolásáért elítélt rab lesz, de ártatlannak tudja magát, és sikerül megszöknie. Miközben a rendőrök és az FBI ügynöke (Tommy Lee Jones) elől menekül, lassan körvonalazódik a rettentő igazság. Szintén a Netflixen elérhető az Interjú a Vámpírral (Interview with the Vampire), Neil Jordan 1994-es rendezése, amelyben a fiatal Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas valamint Kirsten Dunst játszik főszerepet. Pitt az ifjú – 200 éves – vámpír, aki egy fiatal riporternek meséli el élete tragédiáját: ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.Interjú a Vámpírral

Pénteken, április 2-án három saját gyártású film kerül fel a Netflixre. Az égre törő (Hasta el cielo) című spanyol thriller – Daniel Calparsoro filmjének főszerepét, egy autótolvajt az A nagy pénzrablásból (La casa del papel) ismert Miguel Herrán alakítja; a francia Madame Claude – Sylvie Verheyde életrajzi filmje az 1960-as évek Párizsában dolgozó szexmunkásokról és egy bordély hatalmas üzleti és politikai befolyású tulajdonosnőjéről szól; és a Városi cowboy (Concrete Cowboy) című amerikai coming of age történet, egy lázadó tiniről, aki philadelphiai cowboyok között talál családra – egyiküket Idris Elba alakítja.

Több ázsiai produkció is érdekesnek ígérkezik az áprilisi felhozatalból. Az HBO Go-n vasárnaptól, április 4-től nézhető az indiai Jhalki, amelyet 2019-ben a Cannes-i Filmfesztivál is bemutatott. A címszereplő egy kilenc éves kislány, akinek a hét éves öccse emberkereskedelem áldozata lesz, ő azonban mindent megtesz azért, hogy kiszabadítsa. Április 9-től elérhető a Netflixen az Éjszaka a paradicsomban (Nagwonui bam) című dél-koreai neo-noir. Miután Tae-goo nővérét és annak gyermekét is megölik az ellenfelei, a gengszter egy szigeten talál menedéket, ahol találkozik Jae-yeonnal, a halálosan beteg nővel. Április 14-től pedig a The Soul (Dzsi Hun) című kínai sci-fi-thriller látható szintén a Netflixen – a Jiang Bo Transfer Soul című regényéből irodalmi adaptáció egy üzletember haláláról, családja szövevényes kapcsolathálójáról és az ügyben nyomozó rendőrnőről szól.

A 90-es – 2000-es évek népszerű amerikai sitcomja, a Friends április 15-től teljes egészében nézhető lesz az HBO Go kínálatában.

Emellett a horror kedvelői két 2019-es alkotást érhetnek el a Netflixen április 13-tól: az Az (It, r. andy Muschietti) második részét, amelyben a Vesztesek Klubjának immár felnőtt tagjai ismét szembesülnek gyerekkoruk rettenetével, az elpusztíthatatlan Pennywise bohóccal, április 28-tól pedig az Mi (Us, r. Jordan Peele) című eposzt, amely egy véres káoszba torkolló családi nyaralás története.Stowaway

A sci-fi-rajongók sem maradnak online tartalom nélkül: április 22-re várható a Netflix Stowaway című saját produkciója, amelyben két korábban Oscarra jelölt színésznő, Toni Collette és Anna Kendrick alakít főszerepet. A történet egy félresikerült Mars-expedíció során játszódik: a legénység nehéz döntés előtt áll, mivel nincs mindenkinek elegendő oxigén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?