banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ingyenesen hozzáférhető online a Louvre teljes gyűjteménye

Otthonról is hozzáférhető a párizsi Louvre gyűjteménye: a világ leglátogatottabb múzeuma több mint 480 ezer műkincsről készült felvételt osztott meg ingyenesen a honlapján, írta meg a CNN.

A művészetkedvelők és kutatók péntektől a múzeum nyolc osztályának gyűjteményéhez férnek hozzá az iszlám művészettől az ókori egyiptomi kincseken vagy reneszánsz szobrokon át a világ minden tájáról származó festményekig.

„A Louvre leporolja a kincseit, a kevésbé ismerteket is. Most először bárki ingyenesen hozzáférhet a teljes műgyűjteményhez egy számítógépről vagy okostelefonról, attól függetlenül, hogy a műtárgyak ki vannak-e állítva, kölcsönözve vannak más intézményeknek vagy a raktárban őrzik őket” – idézte a múzeum közleménye Jean-Luc Martinezt, a múzeum elnökét és igazgatóját, aki hozzátette, biztos benne, hogy a digitális tartalom arra készteti majd az embereket, hogy személyesen is megnézzék a Louvre gyűjteményét.

A látogatók egyszerű keresőszavak segítségével, de osztályok szerint vagy tematikus albumok segítségével is navigálhatnak az online közzétett kép-adatbázisban, amelyet folyamatosan bővítenek a gyűjtemény gyarapodásával egy időben.

A Louvre jelenleg zárva van a látogatók előtt a koronavírus-járvány miatt, az épületekben rég tervezett felújítási munkálatok zajlanak.

(Címlapon: részlet Leonardo Da Vinci Mona Lisájából | forrás: Louvre/Michel Urtado)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?