Allahu akbart kiabáló és bozótvágó késsel támadó férfit lőttek le a párizsi Louvre-nál

Tüzet nyitott egy bozótvágókéssel rátámadó férfire egy katona a párizsi Louvre Múzeum közelében lévő bevásárlóközpontnál. A támadót, aki Allahu akbart kiabált, lelőtték és súlyosan megsebesült. A múzeumot és a környéket kiürítették. 

A Reuters hírügynökség úgy értesült rendőrségi forrásból, hogy a férfi bőrönddel akart bemenni a múzeumba a föld alatti Carrousel du Louvre Paris bevásárlóközpontnál, amelyen keresztül a világhírű múzeumot is meg lehet közelíteni. Más források szerint viszont hátizsákot viselt. Miután a bejáratnál a katonák feltartóztatták, bozótvágókéssel támadt az egyik katonára, aki ötször rálőtt, súlyosan megsebesítve őt –számolt be a thelocal.fr.

A rendőrség közlése szerint a hátizsákos támadó Allahu akbart (Allah hatalmas) kiabált, mielőtt lelőtték volna. Megerősítették, hogy a táskájában nem találtak robbanóanyagot. A katona könnyebben sérült meg, a késes támadás a kezén érte. A francia hírportál úgy tudja, hogy a támadás idején a Louvre látogatóit elzárva tartották.

 Az eset délelőtt 10 órakor történt. A múzeumot és a mellette lévő földalatti bevásárlóközpontot kiürítették, a metrómegállót és a környéket is lezárták. Óriási a rendőri jelenlét a közelben. A Sky News beszámolója szerint a belügyminisztérium megerősítette, hogy „súlyos biztonsági incidens” történt.

A 2015 novemberi párizsi mészárlás és a 2016 július 14-i nizzai merénylet óta nagy számban állomásoznak katonák a francia városok utcáin.

Bernard Cazeneuve miniszterelnök is terrortámadásként minősítette a támadást.

Kimaradt?